Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 29° 4
Sutra: 29° 29° 4
18. srpnja 2019.
Solistička podjela

Novo ruho: Predstavom "Evgenij Onjegin" ravnat će Ville Matvejeff

Novo ruho: Predstavom "Evgenij Onjegin" ravnat će Ville Matvejeff
Novo ruho: Predstavom "Evgenij Onjegin" ravnat će Ville Matvejeff
Autor:
Objavljeno: 31. ožujak 2016. u 9:09 2016-03-31T09:09:56+02:00

Onjegina i Lenskog – 2. i 4. travnja – tumačit će riječkoj publici omiljeni gosti: finski bariton Waltteri Torikka i slovenski tenor Aljaž Farasin, Tatjanu pjeva Anamarija Knego, a Olgu Ivana Srbljan

RIJEKA Najatraktivnije u  programu svake operne kuće – nakon što prođe premijerno uzbuđenje – su nove solističke podjele koje upravo kvalitetom izvođača dovode u gledalište i onu publiku koja je već vidjela predstavu. 

Riječka koprodukcija s Operom zagrebačkog HNK-a - »Evgenij Onjegin« Petra Iljiča Čajkovskog, u najnovijem  bloku izvedaba, 2. i 4. travnja, ne samo što uvodi nove soliste, već i dirigenta. Izvedbom će ravnati Ville Matvejeff, koji će zasigurno pokrenuti muzičku izvedbu na svoj način, a dvoje ključnih protagonista – Onjegina i Lenskog – tumačit će riječkoj publici omiljeni gosti: finski bariton Waltteri Torikka koji je sve oduševio ulogom Don Givannija i slovenski tenor Aljaž Farasin, riječki Alfredo u »Traviati«, Don Jose u »Carmen« i Vojvoda u »Rigolettu«.

Ulogu Tatjane pjeva Anamarija Knego, koja je odmah nakon premijere u Rijeci gostovala s ovom rolom u Krakowu, gdje joj je partner bio bariton svjetskog glasa Mariusz Kwiecie,  njenu sestru Olgu u predstavi pjeva izvrsna riječka mezzosopranistica Ivana Srbljan, a ostali  protagonisti u manjim ulogama su ostali u okvirima premijerne podjele.

Ovo je prilika da »Evgenija Onjegina« u režiji Michała Znanieckog vidimo u novom ozračju, prije povratka scenografije i kostima u Zagreb, gdje predstava nastavlja scenski život.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Zabava uz GORANA KARANA & VAGABUNDO
Mošćenička Draga - MARININA

Zabava uz GORANA KARANA & VAGABUNDO