KRILA

Kreativni laboratorij: Sutra premijera “Dragocjenog bisera” Ivane Peranić

Kim Cuculić

Foto KRILA / Kristijan Vučković

Foto KRILA / Kristijan Vučković



Predstava »Dragocjeni biser« Kreativnog laboratorija suvremenog kazališta KRILA premijerno će biti izvedena 6. prosinca u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u 19.30 sati, a repriza je 7. prosinca u 18 sati.


Riječ je o predstavi fizičkog kazališta autorice Ivane Peranić. Glavni motivi predstave su poniranje, refleksija i konstantno suočavanje sa samom sobom, te traženje svojeg autentičnog unutarnjeg bića i istinskog puta. U predstavi je naglasak stavljen na autoričinu samorefleksiju, u čemu se miješa subjektivno i fikcionalno, stvarno i performativno. Autorski tim je veliku pažnju posvetio suigri i međusobnoj povezanosti scenskih elemenata koreografije, svjetla, glazbe, rekvizita i kostimografije.


Koncept, režiju i koreografiju potpisuje Ivana Peranić, suradnica za koreografiju je Ivana Kalc, a izvođačice Andrea Crnković i Ivana Peranić. Autor glazbe je Enver Krivac, a kostimografkinja Tajči Čekada. Ovim radom autorica nastavlja svoje umjetničko istraživanje kompleksa sjećanja i implicitne memorije tijela kao temelja koreografsko-glumačke igre, a koje je započela još 2017. u predstavi »Pod pozornicom«. Ta je predstava selekcionirana za Plesnu mrežu Hrvatske 2018. kao jedna od najuspješnijih plesnih predstava i predstava pokreta u 2017. godini.




Predstavu »Dragocjeni biser« financijski su podržali Grad Rijeka i Ministarstvo kulture. Ulaznice se mogu kupiti preko sustava Mojekarte.hr i sat vremena prije početka predstave na blagajni HKD-a. Više informacija nalazi se na: www.krila.org.