Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Izložba fotografija

Sveprisutna plastika u galeriji Principij

Sveprisutna plastika u galeriji Principij
Sveprisutna plastika u galeriji Principij
Autor:
Objavljeno: 9. srpanj 2014. u 8:14 2014-07-09T08:14:45+02:00

Izložba će, nakon Rijeke, biti postavljena u Galeriji Lapidarij u Omišlju (od 1. do 14. rujna)

RIJEKA » U galeriji Principij do 14. srpnja se može razgledati izložba fotografija »Plastika i plastični proizvodi oko nas«, postavljena u u organizaciji Fotokluba Rijeka i Društva za plastiku i gumu, kao rezultat fotonatječaja koji je pokrenuo blog »Plastično je fantastično«.

   Tijekom proteklih mjeseci na natječaj je stiglo 440 fotografija 63 autora na temu plastike. Žiri u sastavu Đurđica Španiček, Maja Rujnić Sokele, Ervin Dubrović, Romeo Deša i Borislav Božić, pregledali su te radove i odlučili prvu nagradu dodijeliti radu »Božićna PVC stolarija« Ljiljane Žegrec; drugu nagradu dobio je Josip Banović za fotografiju »Plastična jelka«, a treću Dragan Nišler za rad »Manje je više«. Dodijeljene su i tri ravnopravne diplome za kreativne dosege u interpretaciji teme, a pripale su Diani Sokolić za fotografiju »Aurora Australis«, Tini Štambuk za »Barbie Girl« i Vjekoslavu Šabariću za rad »Usamljena«. Pohvale su dobili Eda Kerekeš (»Stvoreni za sve«), Aleksandar Tomulić (»Kraj djetinjstva«) i Željko Car (»Sjećanje na budućnost 2«), a žiri je izdvojio fotografiju »Nedoumica« Bojana Bonifačića i nagradio je diplomom za najoriginalniji prikaz plastičnih proizvoda.

   – Fotografije se u ovom slučaju pokazala kao svrhovit i vrlo opravdan medij za diskusiju i komentare, ali i za umjetničku interprertaciju sveprisutne plastike – rekao je Borislav Božić na otvorenju izložbe, dok je urednik i autor bloga »Plastično je fantastično« i inicijator ideje fotonatječaja, Romeo Deša, zaključio: Fotografije zorno govore koliko je plastika prisutna u našim životima, koliko se danas bez nje više ne može, ali i o nužnosti odgovornijeg ponašanja s isluženim plastičnim predmetima koji ne zagađuju nego nagrđuju okoliš.

   Izložba će, nakon Rijeke, biti postavljena u Galeriji Lapidarij u Omišlju (od 1. do 14. rujna).

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.