Francuska

Ugledni stručnjak otkrio: Ova su mjesta glavna žarišta zaraze koronavirusom

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Tjedni podaci ministarstva zdravlja pokazuju da su od 9. svibnja privatna i javna poduzeća činila 22 posto od 609 žarišta zaraze. Zdravstvene vlasti istražuju ih gotovo trećinuRadna mjesta glavna su žarišta zaraze koronavirusom u Francuskoj i poduzeća bi trebala omogućiti radnicima da rade od kuće koliko god je to moguće nakon ljetnog odmora, rekao je u četvrtak ugledni francuski stručnjak za koronavirus.


Tjedni podaci ministarstva zdravlja pokazuju da su od 9. svibnja privatna i javna poduzeća činila 22 posto od 609 žarišta zaraze. Zdravstvene vlasti istražuju ih gotovo trećinu.


Podaci, koji ne obuhvaćaju domove umirovljenika i obitelji, pokazuju i da zdravstvene ustanove čine 16 posto žarišta, a šire obitelji 14 posto.
Zatvori i javni prijevoz, uključujući vlakove i zrakoplove, čine samo jedan posto žarišta, a škole i sveučilišta četiri posto.


„S obzirom na to su poduzeća imaju najvišu stopu žarišta zaraze, trebali bismo propisati obvezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima, uključujući u privatnim poduzećima”, rekao je Eric Caumes, šef Odjela za zarazne bolesti pariške bolnice La Pitié-Salpêtrière za radio postaju Franceinfo.


Kada je to moguće, poduzeća bi trebala i dalje omogućiti radnicima da rade od kuće, dodao je smatrajući da je to razumno.