Pandemija koronavirusa

U susjednoj BiH danas imaju preko 150 novozaraženih koronavirusom. Sarajevo najkritičnije

Hina

snimio Ladislav Tomičić

snimio Ladislav Tomičić

U protekla 24 sata testirani su uzroci krvi 1209 osoba a zaraza je potvrđena kod 110 osoba s područja Federacije BiH te kod 42 s prebivalištem u Republici Srpskoj.Nova 152 slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u srijedu u Bosni i Hercegovini, priopćili su iz entitetskih zavoda za javno zdravstvo.


U protekla 24 sata testirani su uzroci krvi 1209 osoba a zaraza je potvrđena kod 110 osoba s područja Federacije BiH te kod 42 s prebivalištem u Republici Srpskoj.


Samo na sarajevskom području identificirano je 35 novozaraženih dok ih je u Banjoj Luci bilo 11.
Prema podacima koje prikuplja Ministarstvo civilnih poslova BiH od pojave bolesti covid-19 do danas u toj je zemlji zabilježeno 4606 slučajeva zaraze a uslijed zdravstvenih komplikacija povezanih sa zarazom umrlo je 188 osoba.


Stalni rast novozaraženih


Zbog stalnog rasta broja zaraženih u proteklih mjesec dana BiH nije na popisu država čijim je građanima od 1. srpnja dopušten ulazak u Europsku uniju.


Vijeće ministara BiH odlučilo je kako će zbog toga poduzeti recipročne mjere odnosno kako neće dopustiti ulazak državljana EU u tu zemlju sve dok na snazi budu postojeća ograničenja.


Osobe s putovnicama BiH od srijede jedino mogu ući u Hrvatsku ukoliko za to ispunjavaju propisane uvjete poput posjedovanja potvrde o turističkom smještaju ili iz poslovnih odnosno obiteljskih razloga.


Hrvatski državljani u BiH mogu ulaziti bez ograničenja.