NESREĆA

U rijeci Sani utopili se brat i sin vođe radikalnih islamista, koji s više žena ima ukupno 18 djece

Hina

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Prema navodima "Dnevnog avaza" stradali dječak Muhamed bio je sin a muškarac Omer brat Huseina Bilala Bosnića, vođe zajednice radikalnih islamista koji je živio u Bužimu u Unsko-sanskoj županijiSARAJEVO – Dječak i muškarac srednjih godina smrtno su stradali u ponedjeljak kod Sanskog Mosta u BiH utopivši se u rijeci, a lokalni mediji su prenijeli kako su u pitanju bliski rođaci Bilala Bosnića, jednog od lidera radikalnih islamista.


Glasnogovornik policije u Bihaću Ale Šiljdedić potvrdio je kako su se u rijeci Sani utopili 15-godišnji dječak te njegov 50-godišnji stric.


Dječak je skočio u rijeku iako nije znao plivati te se počeo daviti. Stric ga je potom pokušao spasiti no i njega je povukla vodena struja te su se obojica utopili.
Spasioci su odmah pozvani no uspjeli su samo pronaći beživotna tijela dvojice utopljenika i izvući ih na obalu Sane.


Prema navodima “Dnevnog avaza” stradali dječak Muhamed bio je sin a muškarac Omer brat Huseina Bilala Bosnića, vođe zajednice radikalnih islamista koji je živio u Bužimu u Unsko-sanskoj županiji.


Bosnić je 2016. pred Sudom BiH pravomoćno osuđen na sedam godina zatvora nakon što je proglašen krivim za terorizam i odslužuje kaznu u toj zemlji.


Utvrđeno je kako je on svoje pristaše novačio za pridruživanje terorističkoj organizaciji Islamska država te za ratovanje u njenim redovima u Siriji i Iraku.


Bosnić iz šerijatskih brakova s nekoliko žena ima čak osamnaestoro djece što mu je sud uzeo kao olakotnu okolnost pri izricanju kazne.