Aktivno žarište

Situacija s koronom u BiH se ne smiruje: Novih 13 slučajeva covida-19 u Tešnju

Hina

REUTERS

REUTERS

Od 26. svibnja u BiH su svakodnevno registrirali dvoznamenkasti broj novh dnevnih slučajeva zaraze a najgori su rezultati bili 4. lipnja kada su prijavljena čak 43 nova slučajaNovih trinaest slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u posljednja 24 sata u Tešnju u Bosni i Hercegovini što je potvrda kako je žarište koje se tamo pojavilo u svibnju i dalje aktivno, izvjestili su u nedjelju iz Klinčkog centra u Sarajevu.


Testirana su 212 uzoraka pri čemu je zaraza potvrđana u 14 slučajeva a njih čak 13 odnosi se na osobe s područja Tešnja.


Tamo je 21. svibnja zaraza naglo izbila među zaposlenima u tvornici “Koža-komerc” naon čega je rad u tvornici obustavljen a svi zaposleni poslani u samoizolaciju kao i članovi njihovih obitelji.
U tom je gradu do nedjelje potvrđeno ukupno 108 slučajeva zaraze što je Tešanj svrstalo na treće mjesto u državi, odmah nakon Banje Luke, koja je od početka epidemije  imala više od 600 slučajeva zaraze, te Maglaja u kojemu je zaraza potvrđena kod 146 osoba.


Od 26. svibnja u BiH su svakodnevno registrirali dvoznamenkasti broj novh dnevnih slučajeva zaraze a najgori su rezultati bili 4. lipnja kada su prijavljena čak 43 nova slučaja.


Od proglašenja epidemije u BiH je od covida-19 oboljelo nešto više od 2650 osoba a umrlo je 154.