Susret s Đukanovićem

Predsjednik Milanović brodom ratne mornarice doplovio u dvodnevni posjet Crnoj Gori

Hina

Foto Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto Grgo Jelavic/PIXSELL

Milanović planira naglasiti hrvatsku podršku Crnoj Gori, partneru u NATO-u, na njezinom europskom putu i daljnjem napretku u pristupnim pregovorimaPredsjednik Zoran Milanović doputovao je u ponedjeljak u dvodnevni službeni posjet Crnoj Gori tijekom kojeg će se susresti s crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem te s predstavnicima crnogorskih Hrvata i hrvatskih tvrki koje posluju u Crnoj Gori.


Brod “Omiš” Hrvatske ratne mornarice oko 13 sati uplovio je u luku Tivat, a Milanović je nakon što je pozdravio počasni postroj vojske Crne Gore, automobilom nastavio ka crnogorskoj prijestolnici Cetinje gdje će ga svečano dočekati crnogorski kolega Milo Đukanović.


Milanović će se susresti i s premijerom Duškom Markovićem i predsjednikom crnogorske skupštine Ivanom Brajovićem.
Posjet predsjednika u crnogorskim medijima najavljen je kao „prvi službeni predsjednički posjet nakon višemjesečne obustave međudržavnih aktivnosti uzrokovane pandemijom covida-19″.


Iz Milanovićeva ureda ranije je priopćeno da će s Đukanovićem razgovarati o bilateralnim odnosima i stanju u regiji, ali i o pandemiji koronavirusa, te da Milanović planira naglasiti hrvatsku podršku Crnoj Gori, partneru u NATO-u, na njezinom europskom putu i daljnjem napretku u pristupnim pregovorima.


Nakon što daju izjave za javnost predsjednici Milanović i Djukanović posjetit će muzej kralja Nikole na Cetinju, dok će drugog dana posjeta, dvojica predsjednika ispred katedrale Svetog Tripuna u Kotoru, prisustvovati tradicionalnom kolu Bokeljske mornarice, obići katedralu i posjetiti Kotorsku biskupiju.