Tjedna opća audijencija

Papa Franjo poljubio časnu sestru i nasmijao vjernike

Hina

Reuters

Reuters

Uzbuđena časna sestra upitala ga je bi li je poljubio, povikavši na talijanskom »bacio, Papa!« (poljubac, Papa!). Franjo joj je odgovorio: »Oh, (ali) ti grizeš« na što se prolomio smijeh nazočnih. Zatim se našalio: »Budi mirna! Poljubit ću te, ali ostani mirna. Nemoj gristi!«VATIKAN Papa Franjo, koji je prošli mjesec udario ženu po ruci pošto ga je prečvrsto zgrabila za ruku i povukla prema sebi, u srijedu je reagirao veselo i više u svom stilu kada ga je časna sestra zamolila za poljubac – pristao je ako obeća da ga neće ugristi.


To se dogodio na početku njegove tjedne opće audijencije. Dok je ulazio u veliku dvoranu gdje su ga čekale tisuće ljudi, uzbuđena časna sestra upitala ga je bi li je poljubio, povikavši na talijanskom »bacio, Papa!« (poljubac, Papa!).


Franjo joj je odgovorio: »Oh, (ali) ti grizeš« na što se prolomio smijeh nazočnih. Zatim se našalio: »Budi mirna! Poljubit ću te, ali ostani mirna. Nemoj gristi!«
Časna je obećala, a on ju je poljubio u desni obraz. Njezinoj sreći nije bilo kraja pa je počela skakati i vikati »hvala, Papa!«.


Papa Franjo poljubio časnu sestru / Reuters


Papa Franjo poljubio časnu sestru / ReutersSnimka pape Franje, koji je ljutito reagirao na prečvrst stisak ruke jedne vjernice na Trgu svetog Petra nakon večernje mise na Silvestrovo, pregledana je više stotina tisuća puta na društvenim mrežama.


Pošto je pojedinačno zagrlio veći broj djece ispred božićnih jaslica na trgu, osamdesettrogodišnji Papa koji teško hoda se okrenuo i pošao na drugu stranu kada ga je jedna Azijka zgrabila za ruku tako da ga je zamalo srušila.


Dok mu je neznanka nešto govorila, poglavar Katoličke Crkve se, očito ljutit, s bolnim izrazom i rumena lica, uspio osloboditi udarajući je po ruci.


Idući dan Papa se ispričao i rekao da je izgubio strpljenje i pružio »loš primjer«.