JASNA PORUKA

Međunarodna organizacija rada: “Nema izbora između zdravlja i ekonomije, ili ćemo pobijediti ili izgubiti na svim frontovima”

Hina

Reuters

Reuters

Šef svjetske zdravstvene organizacije, Tedros Adhanom Ghebreyesus, rekao je na samitu da svijet ima posebnu dužnost zaštititi milijune zdravstvenih radnika na prvim linijama obrane od krize i povećanih slučajeva zaraze i smrtiŽENEVA- Globalni čelnici pozvali su na cjelovit pristup u nošenju s posljedicama pandemije koronavirusa, za koju je šef Međunarodne organizacije rada (ILO) Guy Ryder u srijedu rekao da je gurnula svijet rada u “neviđenu krizu.”


“Neka bude jasno: nije stvar izbora između zdravlja ili poslova i ekonomije. Sve je isprepleteno: ili ćemo pobijediti na svim frontovima ili izgubiti na svim frontovima”, rekao je generalni tajnik UN-a Antonio Guterres na ILO samitu, čija će snimljena poruka biti upućena desecima šefova država i vlada.


Šef svjetske zdravstvene organizacije, Tedros Adhanom Ghebreyesus, rekao je na samitu da svijet ima posebnu dužnost zaštititi milijune zdravstvenih radnika na prvim linijama obrane od krize i povećanih slučajeva zaraze i smrti.
“Zajedno imamo dužnost štititi one koji štite nas”, rekao je.


Predviđanja za globalno radno tržište u drugoj polovici 2020. “vrlo su nesigurna” a procijenjeni oporavak neće biti dovoljan da se stopa zaposlenosti vrati na razinu od prije početka krize ove godine”, rekao je ILO prošli tjedan.


UN-ova agencija rekla je da je globalni pad radnih sati “značajno gori nego što se ranije procjenjivalo” u prvoj polovici godine.