Strogi uvjeti

Berlin dopustio otvaranje: Plaćene seksualne usluge ponovo su u ponudi, prve počinju raditi domine

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Za spolni odnos klijenti će ipak morati pričekati do 1. rujna, nakon čega će takve usluge biti dopuštene samo uz stroga higijenska pravilaBerlinske gradske vlasti dogovorile su se da će postupno popuštati mjere u industriji seksa unatoč pandemiji, a plaćene seksualne usluge ponovno su na ponudi od subote.


Za spolni odnos klijenti će ipak morati pričekati do 1. rujna, nakon čega će takve usluge biti dopuštene samo uz stroga higijenska pravila, rekle su gradske zdravstvene vlasti u utorak nakon odluke zastupnika u regionalnom parlamentu.


U prvoj fazi otvorit će se mjesta poput studija za seksualnu dominaciju.
Seksualna industrija bila je zabranjena u Njemačkoj od sredine ožujka u sklopu napora za suzbijanje pandemije koronavirusa.


Odluka berlinskih regionalnih vlasti da se industrija ponovno pokrene donesena je “iz perspektive zdravlja, ali i iz ženske perspektive”, dodaje se.


U protivnom, “postoji rizik da bi zabranom pogođene osobe mogle postati ekonomski ovisne o drugima i da bi potajno radile taj posao u uvjetima opasnima za njihovo zdravlje”, dodaje se.


Nakon napora na početku pandemije da se uskladi nacionalni odgovor u svrhu suzbijanja zaraze, proteklih mjeseci 16 njemačkih saveznih država same odlučuju o ograničenjima protiv koronavirusa.