Epidemija koronavirusa

Županijski stožeri o novooboljelima: Epidemija hara Hrvatskom! U Istarskoj i Vukovarsko-srijemskoj imaju po 19, u Splitu 16 novozaraženih, u PGŽ-u 2, umrle dvije osobe

Hina, P. N.

Foto D. Puklavec PIXSELL

Foto D. Puklavec PIXSELL

Među njima se nalazi po pet osoba iz Vinkovaca i Starih Mikanovaca, četiri osobe iz Ivankova, po dvije iz Lovasa i Vrbanje te jedna iz Starih Jankovaca.I danas pratimo vijesti iz Županijskih stožera. Objavljujemo ih kako pristižu. Podsjetimo, u Hrvatskoj smo jučer imali 49 novozaraženih osoba.


NOVO! 12:45 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom.


NOVO! 12:36 U Međimurskoj županiji nema novih slučajeva


U Karlovcu tri slučaja
NOVO! 12:20 Na području Karlovačke županije evidentirana su tri nova slučaja.


“Tijekom jučerašnjeg dana obavljena su 86 testiranja na virus COVID-19. Od ukupno testiranih osoba tri su nalaza pozitivna. Sve oboljele osobe su s područja Grada Karlovca. Dvije osobe su bliski kućni kontakti već prije oboljele osobe i to žena mlađe životne dobi i trogodišnje dijete i bili su u samoizolaciji, a za jednu žensku novooboljelu osobu izvor zaraze je nepoznat. Svi kontakti pozitivnih osoba stavljeni su u samoizolaciju. Trenutno iz sustava zdravstva samo je jedan zdravstveni djelatnik (stomatolog) u samoizolaciji zbog bliskog kućnog kontakta s oboljelom osobom”, stoji u priopćenju.


NOVO! 12:18 – U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije zabilježena je jedna novozaražena osoba, a dvije su ozdravile, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.


Novozaražena osoba je iz  općine Radoboj, a dvije ozdravljene s područja grada Pregrade i općine Zagorska Sela.


Trenutno je u Krapinsko-zagorskoj županiji 13 aktivnih slučajeva koronavirusa, a u samoizolaciji je 49 osoba.


U Zagrebu 15 novih


NOVO! 12:11 – U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 15 novooboljelih osoba od koronavirusa, izvijestio je u srijedu Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.


NOVO! 11:45 – Po podacima Zavoda za javno zdravstvo, u Zagrebačkoj županiji zabilježen je u srijedu jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a broj aktivno oboljelih trenutno je 55.


“Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do srijede u 11 sati evidentirana je 231 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o jednoj osobi više, ali je i jedna osoba izliječena”, stoji u priopćenju Zagrebačke županije.


Dodaju da je trenutno aktivno 55 slučajeva zaraze. Do sada je ukupno izliječeno 167 osoba, a 9 ih je preminulo.


U Osijeku dvije osobe umrle


NOVO! 11:42 – U Osijeku je šest novih slučajeva. Umrle su dvije starije osobe. Imale su značajan komorbiditet.


“U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije tijekom protekla 24 sata testirano je ukupno 259 uzoraka. Šest od njih su bili pozitivni na koronavirus, a riječ je o tri osobe s područja Ispostave Osijek, jednoj s područja Ispostave Valpovo i Donji Miholjac te još po jednoj s područja Ispostave Našice i Ispostave Beli Manastir.


U KBC-u Osijek hospitalizirano je 39 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih se 4 nalaze na respiratoru.


Nažalost, tijekom protekla 24 sata preminule su dvije osobe (1945. i 1946. godište) zaražene koronavirusom koje su se nalazile na bolničkom liječenju, a obje su imale i značajan komorbiditet. Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izražava sućut obiteljima preminulih”, stoji u priopćenju.


Dva oboljela u PGŽ-u


NOVO! 11:22 – Dvoje novozaraženih koronavirusom bilježi Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ u srijedu. Svi su kontakti ranije već poznatih oboljelih. Petero ljudi je ozdravilo, sedam u posljednja dva dana.


Od početka epidemije u PGŽ-u je 110 osoba ozdravilo.


Trenutno je u županiji 35 pozitivnih i 110 ozdravljenih osoba. Ukupno do sada evidentirano je 146 COVID-19 slučajeva.


U KBC-u trenutno je smještena 1 osoba, dok su 34 osobe u samoizolaciji u vlastitom domu/kućnom liječenju.


NOVO! 10:55 U Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježeno je 16 novih slučajeva.


“Prema izvješću NZJZ – a SDŽ od ukupno 315 obrađenih testova sa područja Splitsko dalmatinske županije danas je 16 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 7 osoba, iz Makarske 4 osobe, iz Sinja 1 osoba, iz Vrgorca 3 osobe i iz Supetra 1 osoba. Od 16 novooboljelih osoba njih 11 su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostalih 5 osoba epidemiološki obrađuju.


Najgori dan u Istri


NOVO! 10.51 – U Istri je potvrđeno 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite, a neslužbeno se doznaje da su među novozaraženima i četiri štićenika Doma za starije i nemoćne u Umagu.


“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 277 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 19 pozitivnih. Među njima 11 osoba su iz samoizolacije, tri su uvezena slučaja, a kod tri osobe radi se o kontaktu s već pozitivnom osobom, dok je za dvije osobe u tijeku epidemiološka obrada”, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.


U mjerama samoizolacije su 294 osobe, a od jučer izliječena jedna osoba.


U Istri je ukupno zaraženo 111 osoba od toga njih 27 hospitalizirano je u pulskoj Općoj bolnici.


Načelnik Kozlevac još jednom je pozvao sve građane i turiste na oprez, odgovorno ponašanje i na pridržavanje epidemioloških mjera.


19 novozaraženih i u Vukovarsko-srijemskoj


NOVO! 10.34 – U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata  zabilježeno je 19 pozitivnih osoba na koronavirus. Među njima se nalazi po pet osoba iz Vinkovaca i Starih Mikanovaca, četiri osobe iz Ivankova, po dvije iz Lovasa i Vrbanje te jedna iz Starih Jankovaca.


– Na jučerašnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, istaknuto je kako je do 8.00 sati Stožer zaprimio podatak o dvije novopozitivne osobe na COVID-19, no kasnije su iz Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije izvijestili Stožer o još sedam novih pozitivnih osoba na COVID-19, čiji su nalazi pristigli kasnije, a koje su ubrojene u današnje priopćenje o broju novopozitivnih osoba na COVID-19 u županiji, pojašnjavaju iz Županijskog stožera Civilne zaštite.


U ovoj županiji hospitalizirane su tri osobe, a u proteklih 24 sata testirano ih je  143. Ukupno je do sada na području Vukovarsko-srijemske županije testirano 4.429 ljudi, a u samoizolaciji se nalazi 649 osoba.