VREMENSKE (NE)PRILIKE

Žestoko nevrijeme u Slavoniji: Vjetar nosio krovove kuća i lomio stabla, oštećeni automobili

P. N.

Foto TV Našice

Foto TV Našice

Vatrogasci su odmah izašli na teren, ali toliko je drveća po cesti da će im samo za to trebati dosta dugo vremenaDiljem Hrvatske i dalje haraju oluje i obilne kiše, a posljednje divljanje vremenskih prilika upravo je pretrpjela Slavonija, ponajviše Našice i Slavonski Brod, gdje je olujni vjetar trgao krovove kuća i rušio stabla.


Nastala je nemala materijalna šteta.


Kako javlja portal našice.com stradali su krovovi kuća, automobili, znakovi uz cestu, drveće, i tko zna što ne.
Vatrogasci su odmah izašli na teren, ali toliko je nažalost drveća po cesti da će im samo za to trebati dosta dugo vremena.


Foto TV Našice
U utorak poslije podne područje Našica pogodilo je olujno nevrijeme koja je prouzročilo velike štete. Gradonačelnik Našica Josip Miletić izjavio je kako Našice „takvo nešto ne pamte“.


„Imamo velike štete na javnim i privatnim objektima, stradali su krovovi, od siline vjetra popadala su brojna stabla i oštećeno je puno automobila. Sve relevantne službe su odmah izašle na teren – vatrogasci, djelatnici komunalnog poduzeća i djelatnici vodovoda, i odmah krenuli u sanaciju”, rekao je gradonačelnik Miletić.


Bilo je i tuče, štete su jako velike, vidjet ćemo što će pokazati procjena, dodao je.


David Ferčec, pomoćnik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Našice, rekao je da su zaprimili sedamdesetak poziva za intervenciju i krenuli u otklanjanje posljedica nevremena.


„Dobili si smo brojne dojave o štetama na krovovima, bujičnim poplavama, stradali su i neki električni vodovi, a na pojedine prometnice popadala su stabla. Ekipe su na terenu i rade na saniranju šteta“, rekao je Ferčec.


Sbplus donosi i snimke olujnog nevremena.