Adria Tour

ZADARSKA DRAMA Zverev i Rubljov nisu zaraženi, a čeka se rezultat testa Novaka Đokovića

Hina

Zavod za javno zdravstvo gdje su testirani tenisači / Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Zavod za javno zdravstvo gdje su testirani tenisači / Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Odmah nakon objave vijesti o pozitivnom nalazu Dimitrova u Zavodu za javno zdravstvo Zadarske županije testirana su 22 sudionika Adria Toura, tenisači i uži tim iz njihove pratnje, a tri testa su bila pozitivna - hrvatskog tenisača Borne Ćorića, zatim Marca Panichija, kondicijskog trenera Novaka Đokovića, te Christiana Groha, trenera Grigora DimitrovaZAGREB Zadarski teniski turnir iz serije Adria Toura našao se u središtu pažnje hrvatskih i inozemnih medija, ali ne zbog tenisa već zbog koronavirusa. U ponedjeljak poslijepodne, kako prenose hrvatski mediji, sedmi igrač svijeta Nijemac Alexander Zverev i Rus Andrej Rubljov (ATP-14) objavili su na društvenim mrežama da nisu zaraženi, odnosno da su bili negativni na testu na covid-19.


Još se čeka rezultat testa najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića, koji se nije testirao u Zadru, nego se je vratio u Beograd gdje je jutros obavio testiranje.


Rubljov je u nedjeljnom finalu zadarskog turnira trebao igrati protiv Đokovića, ali je finalni dvoboj otkazan nakon što se saznalo da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom. Dimitrov je u Zadru odigrao samo jedan meč, u subotu je izgubio od Borne Ćoriće za svega 33 minute, i potom je odustao od daljnjih nastupa jer se loše osjećao.
Odmah nakon objave vijesti o pozitivnom nalazu Dimitrova u Zavodu za javno zdravstvo Zadarske županije testirana su 22 sudionika Adria Toura, tenisači i uži tim iz njihove pratnje, a tri testa su bila pozitivna – hrvatskog tenisača Borne Ćorića, zatim Marca Panichija, kondicijskog trenera Novaka Đokovića, te Christiana Groha, trenera Grigora Dimitrova.


Marin Čilić je u ponedjeljak ujutro objavio da nije zaražen, odnosno da je njegov test bio negativan, te da nema nikakve simptome.


Adria Tour organizirao je najbolji tenisač svijeta Novak Đoković, a suorganizator zadarskog turnira bio je Hrvatski teniski savez. U Zadru su nastupili igrači iz samog vrha svjetskog tenisa – Novak Đoković, Borna Ćorić, Marin Čilić, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov i Andrej Rubljov. Prvi turnir iz serije Adria Toura održan je u Beogradu, a nakon Zadra trebao se još održati turnir u Banja Luci i ekshbicija u Sarajevu, ali sada je malo vjerojatno da će se to ostvariti.