Ratni zločin

Za ubojstvo dvojice Hrvata kod Gline 1991. osumnjičen 55-godišnjak

Hina

Reuters

Reuters

Policija je u utorak priopćila kako je istragom utvrdila da je osumnjičeni, tada 26-godišnjak,  zapovijedao izviđačkim odjeljenjem Teritorijalne obrane Dvor tzv. Republike Srpske Krajine. On je danas nedostupan pravosuđuZa ratni zločin protiv civilnog stanovništva sisačko-moslovačka policija kazneno je prijavila 55-godišnjaka koji je trenutno nedostupan hrvatskom pravosuđu, a osumnjičen je da je u studenome 1991. kod Gline ubio dvojicu Hrvata.


Policija je u utorak priopćila kako je istragom utvrdila da je osumnjičeni, tada 26-godišnjak,  zapovijedao izviđačkim odjeljenjem Teritorijalne obrane Dvor tzv. Republike Srpske Krajine.


Neutvrđenoga dana početkom studenoga 1991. on je 54-godišnjeg i 59-godišnjeg muškarca hrvatske nacionalnosti na ispitivanje odveo u prostorije komande svoga odreda u Glinskoj poljani, pod izlikom da surađuju s Hrvatskom vojskom.
Nakon ispitivanja, tvrde u policiji, odveo ih je u nepoznatom smjeru te ubio hicima iz vatrenog oružja, a njihova tijela do danas nisu pronađena.


Policija je protiv 55-godišnjaka podnijela posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, kao nadopunu kaznene prijave za ratni zločin.