Stižu nove brojke

Za neke se ne zna gdje su se zarazili: Osječko-baranjska županija ima još 12 oboljelih, novi slučajevi u Istri i Zadru. Žarište u Požeško-slavonskoj županiji

P. N.

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Jedna je novozaražena osoba i u Zadarskoj županiji. Radi se o mlađem muškarcu koji se kretao samo unutar granica županije i još se utvrđuje kako se zarazioU posljednja 24 sata zabilježen je 81 novi slučaj pa je broj trenutno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj 647. Prema jučer objavljenim podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite još su 84 osobe na liječenju, s tri pacijenta na respiratoru. U posljednja 24 sata testirana je 981 osoba.


Počele su pristizati nove dnevne informacije o stanju u županijama.


NOVO! 13.33 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji dvije su novozaražene djevojke, obje s blagim simptomima, ona iz Dubrovnika zarazila se u Zagrebu, a ona iz Smokvice u Splitu i od 25. lipnja je u samoizolaciji, izvijestio je u petak Županijski stožer Civilne zaštite.
Osim toga, jedna je osoba izliječena, ističe se u priopćenju. Obrađeni su svi nalazi, a od početka pandemije na analizu su poslana 3883 uzorka.


U samoizolaciji su 72 osobe, a od početka pandemije utvrđeno je 38 slučaja kršenja te mjere.


NOVO! 12.00 Na području Brodsko-posavske županije pet je novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u petak ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Ante Cvitković na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.


Među pozitivnima su i tri zdravstvena djelatnika. Ukupo je sada na području Brodsko-posavske županije 55 koronavirusom zaraženih osoba.


“Jedna novooboljela osoba testirana je u Zagrebu, a prebivalište joj je u Brodsko-posavskoj županiji. Četiri osobe kontakti su već poznatih slučajeva. Kontakt se dogodio na privatnom okupljanju izvan Brodsko-posavske županije te se očekuje još slučajeva”, rekao je Cvitković.


Ravnatelj slavonskobrodske bolnice Josip Samardžić potvrdio je da su oboljeli zdravstveni djelatnici bili u kontaktu s još 32 osobe iz zdravstvenog sustava, te da se oni sada nalaze u samoizolaciji.


“Čekaju se rezultati briseva, pa će se reagirati. Bolnički sustav funkcionira, prošlog mjeseca dosegli smo razinu od 75 posto uobičajenih aktivnosti. Zbog ova 32 slučaja usporiti će se zdravstvene usluge”, kaže Samardžić dodajući da se danas otpušta posljednja pacijentica koja je imala koronavirus iz slavonskobrodske bolnice, tako da trenutno ondje nema oboljelih.


Zbog ponovnog porasta broja oboljelih od koronavirusa županijski Stožer odlučio je da će idućih dana ponovno biti aktivirane Covid ambulante u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški.


NOVO! 11.20 Međimurska županija imala je najmanji broj oboljelih od koronavirusa od početka epidemije. Posljednje dvije zaražene osobe koje se vode u toj županiji zapravo žive i rade u Zagrebu.


NOVO! 11.00 Kako smo već javljali, Ličko-senjska županija od jučer nije više „korona-free“ zona. Virus COVID-19 u Otočac su donijele dvije osobe koje su boravile na području Đakova. Prema današnjem izvješću županijskog Stožera civilne zaštite, prilikom testiranja još je jedan građanin Otočca pozitivan na koronavirus. Zbog prepoznatljivih simptoma ove bolesti smješten je u Opću
bolnicu Ogulin, ali se dobro osjeća i dobrog je općeg stanja. Za ovoga pacijenta nema pouzdanih izvora gdje je zarazio pa još traje istraživanje njegovih socijalnih kontakata.


Testiranje na koronavirus provedeno je nad ukupno 550 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije nalazi se 18 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije na "COVID 19" kojom prilikom nisu utvrđena kršenja ili nepoštivanja izrečenih mjera.


Marin Smolčić


NOVO! 10.30 U Požeško-slavonskoj županiji zabilježeno je 45 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Ukupno je u ovoj županiji testirana 1.831 osoba, a u samoizolaciji tamo se nalazi  306 ljudi.


NOVO! 9:55 – U Vukovarsko-srijemskoj županiji dvije su novooboljele osobe, od toga jedna iz Borova, jedna iz Vukovara. Ukupno je od početka epidemije oboljelo 60 ljudi.


NOVO! 9:17Osječko-baranjska županija ima 12 novih slučajeva zaraze – od toga šest u Đakovu. Unatrag 24 sata utvrđen je jedan slučaj kršenja samoizolacije.


NOVO! 9:00 – Istarska županija ima jedan novi slučaj – priopćio je lokalni županijski Stožer civilne zaštite. Zaražena osoba već je boravila u samoizolaciji, a radi se o obiteljskom kontaktu pacijenta koji se zarazio u BiH.


NOVO! 8:54 – Jedna je novozaražena osoba i u Zadarskoj županiji. Radi se o mlađem muškarcu koji se kretao samo unutar granica županije i još se utvrđuje kako se zarazio.


NOVO! 7:11Sinoć je još objavljeno kako je Požega novo žarište zaraze. Testiranja na koronavirus obavljena u četvrtak u požeškoj Općoj županijskoj bolnici potvrdila su 25 novozaraženih u Požeško-slavonskoj županiji, objavili su sinoć lokalni portali.


Broj oboljelih u toj županiji naglo je počeo rasti nakon povratka dviju zaraženih osoba iz Njemačke. Dvoje zaraženih povratnika virus je proširilo na svoju rodbinu i prijatelje.


Testiranja na koronavirus obavljena u četvrtak u požeškoj Općoj županijskoj bolnici potvrdila su 25 novozaraženih u Požeško-slavonskoj županiji, objavili su sinoć lokalni portali.


Broj oboljelih u toj županiji naglo je počeo rasti nakon povratka dviju zaraženih osoba iz Njemačke. Dvoje zaraženih povratnika virus je proširilo na svoju rodbinu i prijatelje.