Marin Medak

Ugostitelji bijesni zbog Kovačevićevog Kluba: Nećemo se držati mjera, radit ćemo kao klubovi

Portal Novi list

Foto Marko Prpic/PIXSELL

Foto Marko Prpic/PIXSELL

Jesu li oni došli tamo kako bi se "rastavili" i "rastalili" pa igrali belu za novac. Slijedom logike, vodimo se u tom smjeru, poručuje Marin MedakPredsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak u razgovoru za RTL nije mogao prešutjeti sve što se događa s klubom Dragana Kovačevića, koji je radio u trenucima dok su ostali bili zatvoreni.


Još gore, posjećivali su ga predstavnici politike koja je zagovarala potpuni “lockdown”. Riječ je o ministrima, direktorima državnih tvrtki, državnim tajnicima, sucima, a čak je i predsjednik Zoran Milanović bio gost “Kluba”. Stoga, vrijeme je za oštrije poteze, navodi Medak.


Tražimo pravni put


“Tražimo pravni put da otvorimo klubove, upravo sam zvao odvjetnika da nam ponudi zakonsku regulativu. Nećemo se pridržavati mjera, razmaka, bit ćemo otvoreni za sve članove klubova. I svi ćemo raditi kao klubovi, samo da kroz zakonsku regulativu vidimo kako je to moguće izvesti”, kazao je Medak za RTL.
Najavljuje da će vidjeti kroz pravni put kako reagirati na ilegalno zatvaranje.


Lako je vidjeti zašto su ugostitelji i vlasnici noćnih klubova toliko bijesni. Oni koji su poticali mjere, štitili su stranačkog kolegu ili poslovnog partnera te usput odlazili na mjesto koje nije smjelo raditi. A na tom mjestu navodno se nisu izdavali računi i jasno vidljivo stoji brojač novca!


Fotografije iz Kovačevićevog kluba objavio je Index, a moguće ih je vidjeti OVDJE.


Na jednoj od fotografija jasno se vidi da je u klubu, koji nije izdavao račune niti naplaćivao pića, iza šanka stajao brojač novca.


Nemamo novca za brojače novca


“Svima u Udruzi nam je šok to što smo vidjeli. Mi nećemo imati brojače novca, nemamo novca za brojače novca. I kad smo kod toga, kako je moguće da nitko tko je bio tamo nije vidio brojač novca i zapitao se čemu to služi? Jesu li oni došli tamo kako bi se “rastavili” i “rastalili” pa igrali belu za novac. Slijedom logike, vodimo se u tom smjeru”, kazao je Medak.


Frustriran je zbog činjenice da su vlasnicima klubova uvedene nove regulative, što ih se tretira kao državne neprijatelje broj jedan, što su ilegalno zatvoreni, kad rade moraju raditi sa smanjenim kapacitetom i konstantno su na udaru novih standarda.


“Pitanje je dana kad će gosti nositi maske i kad će nam uvesti dodatne regulative, kad će nas prisiliti da kupujemo nove uređaje. Došli smo do situacije kad nas nitko ne šljivi ni pet posto”, komentirao je Medak.


Upozorava da su sve zemlje smanjile PDV da se sačuva investicija i smanji utjecaj epidemije koronavirusa, sve osim Hrvatske, u kojoj se strahuje za proračun.


“Ministar Zdravko Marić daje nam neka obećanja, ali ništa se ne pomič. Zato ćemo krenuti u pravnu bitku”, najavljuje Marin Medak za RTL.