Zasad nema širenja

U Zadru stigli rezultati testova za još 74 osobe, svi su negativni na Covid-19

Hina

Foto Marko Dimić PIXSELL

Foto Marko Dimić PIXSELL

U posljednja dva dana testirane su 164 osobe, a od nedjelje ukupno 186Nakon pojave zaraze koronavirusom na zadarskom teniskom turniru Adria Tour, tijekom utorka u Zadru je testirano još 74 uzoraka i svi su negativni na koronavirus, izvijestio je u utorak navečer Stožer Civilne zaštite Zadarske županije.


U posljednja dva dana testirane su 164 osobe, a od nedjelje ukupno 186. Pod aktivnim su nadzorom 123 osobe, naveli su iz županijskog Stožera.


Na zadarskom području dobra je epidemiološka situacija pa iz Stožera mole građane da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera kako bi se zadržalo takvo stanje.
Nakon teniskog turnira Adria Toura u Zadru četiri su osobe pozitivne na koronavirus. Prvi slučaj otkriven je u nedjelju nakon priznanja bugarskoga tenisača Grigora Dimitrova da je zaražen koronavirusom, a testirao se u Monaku po povratku iz Zadra. Uz njega, pozitivni na koronavirus su i naš tenisač Borna Ćorić te treneri Novaka Đokovića i Grigora Dimitrova i jedno petogodišnje dijete.


Danas je potvrdio da je zaražen i srpski tenisač Novak Đoković, koji je otišao iz Zadra i testiranje obavio u Beogradu. Naveo je da se osjeća dobro i da nema nikakve simptome.