Nacionalni stožer Civilne zaštite

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj nema novooboljelih: Umrla jedna pacijentica koja je bila respiratoru, osam osoba ozdravilo

Hina

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

"Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa."ZAGREB – Nema novooboljelih u Hrvatskoj u posljednja 24 sata, a u zagrebačkoj Infektivnoj klinici umrla je 76-godišnja pacijentica koja je bila na respiratoru, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.


Ukupan broj oboljelih od koronavirusa od početka pandemije u Hrvatskoj je 2.247, a ozdravljenih je 2.121. To znači da je u posljednja 24 sata osam je novoozdravljenih.


U Klinici za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ u Zagrebu, na respiratoru je umrla 76-godišnja pacijentica (1944.) kojoj je tijekom ove hospitalizacije postavljena sumnja na limfoproliferativnu bolest.
U Hrvatskoj su od koronavirusa do sada ukupno umrle 104 osobe.


Testirano je 68.514 osoba, a od toga 247 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 10, a na respiratoru su 2 pacijenta.


Nacionalni stožer Civilne zaštite podsjeća da pozivni centar 113 više nije u funkciji, a sve informacije vezane uz koronavirus se mogu pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.


“Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana”, ističu iz Stožer.