'Dragi Vinko...'

U Novoj Gradišci prosvjedovali protiv uhićenja SDP-ovog gradonačelnika: ‘Vinko, vrati se doma, skuhali smo ti paštašutu’

P. N.

Screenshot Facebook SB Online

Screenshot Facebook SB Online

Meni je pomogao u životu. Ono što on zacrta, on to napravi kao arhitekta. Ja mislim da je sa svima vama upio popričati, da se sa svima vama rukovao", dodala je Anita“Drago Vinko, vrati se doma, skuhali smo ti paštašutu. Budimo pozitivni, ne dajmo našeg gradonačelnika” – poručila je jedna od govornica na jučerašnjem prosvjedu podrške SDP-ovom gradonačelniku Vinku Grgiću, upriličenom u centru Nove Gradiške. On je prošli tjedan uhićen u sklopu istrage o aferi Janaf, a iza organizacije stoji Facebook stranica nazvana “Pravda za Vinka Grgića”.


Okupilo se stotinjak ljudi, a organizatori su poručili da će ovakvih okupljanja biti još.


“Nadala sam se većem odazivu, po grupi je trebalo biti više ljudi, ali ne znam zašto ih nema. Hvala vam što ste se odazvali, ne ne mora nas biti puno, ovo je sve na brzinu organizirano, koliko nas ima, ima nas. To je za sada prvi skup, bit će ih još, naš gradonačelnik je u Remetincu, to sigurno znate, možda nas i gleda, ovim putem mu poručujemo da se drži. Meni je jako žao što mu se ovo sve dešava, nisam niti u jednoj stranci. Ja ovo radim iz ljubavi prema njemu, jer ja kada razgovaram s njim znam mu reći dragi Vinko, to je od milja ja njega poštivam i cijenim. Ja mogu staviti ruku u vatru da naš gradonačelnik nije kriv”, rekla je Anita, osnivačica Facebook grupe, prenosi SBonline.
“Gdje su njegovi prijatelji, gdje su iz njegove stranke, nema nikoga, mi mali ljudi smo izišli. Meni je pomogao u životu. Ono što on zacrta, on to napravi kao arhitekta. Ja mislim da je sa svima vama upio popričati, da se sa svima vama rukovao”, dodala je Anita, dok je drugi organizator, koji se predstavio kao Tomislav, poručio kako nisu ovdje došli ocjenjivati gradonačelnikov rad. On se, naime, dobro vidi.


Prosvjed možete pogledati u videozapisu portala SB online.