Pandemija

STIŽU PODACI IZ ŽUPANIJSKIH STOŽERA U Osječko-baranjskoj 17 novoboljelih, u Zagrebu 14, u PGŽ nema novozaraženih

Hina, P. N.

Ilustracija - testiranje na koronavirus / Foto Marko Prpic/PIXSELL

Ilustracija - testiranje na koronavirus / Foto Marko Prpic/PIXSELL

"Ukupno je u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, ispitano 91 uzorak briseva na COVID-19, te je potvrđen jedan pozitivan", naveo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije DIno KozlevacPristižu podaci o novozaraženima iz županijskih stožera civilne zaštite.


NOVO! 13:11 U Zagrebu je u posljednih 24 sata 14 novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je u ponedjeljak gradski Stožer civilne zaštite, kako javlja Hina.


“Tijekom vikenda, od 3. do 5. srpnja, u gradu Zagrebu je bilo detektirano 75 Covid pozitivnih bolesnika, jučer je bilo 14”, istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.
Rekao je da je povećana aktivnost kroz domove zdravlja kroz koje je prošlo 619 korisnika, 217 uzoraka je uzeto i 14 samoizolacija napravljeno. Istaknuo je da sustav funkcionira prilagođeno novim epidemiološkim uvjetima, sve se dešava nešto sporije, ali sve je pod kontrolom.


Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar istaknuo je da su u tri dana testirali 863 sugrađana, a od toga je bilo 75 pozitivnih na koronavirus. Istaknuo je da je ukupno određeno 414 samoizolacija. “Tako da sada smo na brojci 1367 jer su dosta njih izašli iz samoizolacije s obzirom da ova situacija već dosta dugo traje”, rekao je.


Istaknuo je da je devet više potencijalno izliječenih osoba u Zagrebu, a ukupno je od 15. ožujka do sada bilo gotovo 19.000 testiranja.


NOVO! 12:58 Brodsko-posavskoj županiji zabilježeno je pet novih slučajeva u 24 sata, jvalja televizija N1.


NOVO! 12:42 Karlovac i Karlovačka županija ne bilježe porast oboljelih do koronavirusa ali iz jednog razloga – jer tijekom vikenda uopće nije bilo testiranja na covid.


Iz Stožera civilne zaštite kažu da će danas nastaviti testiranja, a bit će ih 20-ak u Karlovcu i isto toliko u gradu Ogulinu. Osobe su za testiranja prijavljene preko uputnice, a u Stožeru navode da se taj broj može i povećati ukoliko bude potrebe, javlja KAportal.


NOVO! 12:33 Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan tri su osobe novooboljele od zarazne bolesti COVID-19, javlja televizija N1.


Dvije osobe su s područja grada Siska,a jedna je s područja grada Kutine. Poznat je izvor zaraze kod svih osoba te su svi kontakti stavljeni pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije.


Iz Stožera molie sve žitelje Sisačko-moslavačke županije neka se pridržavaju uputa i preporuka Nacionalnog stožera jer uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih, navodi se u priopćenju stožera.


 


Jedan zaraženi u Dubrovniku povezan sa zagrebačkim vjenčanjem


 


NOVO! 12:24 Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 2 nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o dvije mlađe muške osobe iz Dubrovnika od kojih se jedna povezuje s vjenčanjem u Zagrebu s kojim se epidemiološki veže i osam ranije otkrivenih slučajeva, dok je druga osoba kontakt ranije pozitivnog slučaja. I dalje su hospitalizirane 3 osobe u OB Dubrovnik.


Od početka pandemije na analizu je poslan 3401 uzorak. U samoizolaciji se nalazi 113 osoba, a od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.


NOVO! 12:23 Iz Stožera Zagrebačke županije javljaju kako je otkriveno šest novooboljelih.


“Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka 6. 7. 2020. do 11:00 sati evidentirano je 186 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o pet osoba više, što znači da su na području Zagrebačke županije trenutno aktivna 54 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a sedam ih je preminulo”, izvijestili su.


Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.


NOVO! 12:23  U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije još je šest osoba pozitivno na covid-19.


Riječ je o dvije ženske osobe srednje životne dobi iz Knina, koje su bile u samoizolaciji zbog kontakta s covid-19 pozitivnom osobom. Jednoj mlađoj muškoj osobi iz Knina, koja je bila u dobrovoljnoj samoizolaciji, te jednoj mlađoj ženskoj osobi s prebivalištem u Općini Tisno, koja je bila izložena zarazi u Zagrebu i bila je u samoizolaciji. Dvije mlađe muške osobe iz Šibenika; za jednu su epidemiološki izvidi u tijeku, a za dugu je moguća povezanost sa osobom iz šire obitelji koja je nedavno stigla iz inozemstva.


U ovom trenutku 16 je aktivnih slučajeva oboljenja na području naše županije, od kojih je 9 u Kninu, 2 na području Grada Vodica, 3 u Šibeniku, jedna u Tisnome i jedna u Drnišu. Svi oboljeli imaju blaže kliničke simptome i nisu hospitalizirani.


Do ovog trenutka pod zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije nalazi se 71 osoba, od kojih je 51 kontakt s covid-19 pozitivnom osobom. U vremenu od 3. do 6. srpnja na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, pa tako niti kršenja te mjere. U protekla 24 sata testirano je 7 osoba.


 


U Splitu se razbolio turist


 


NOVO! 12:18 U Splitsko-dalmatinskoj županiji od 12 obrađenih testova tri su pozitivna na koronavirus – dviju osoba s područja županije i jednog stranog državljanina, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite.


Novooboljele osobe su s područja grada Splita i općine Dugopolja, a treća je osoba državljanin Velike Britanije koji je testiran u Splitu, gdje i ostaje u izolaciji u privatnom smještaju.


Osobe iz Splita i Dugopolja kontakti su prije oboljelih osoba, priopćio je Stožer.


U Splitsko-dalmatinskoj županiji u samoizolaciji su 132 osobe. Na bolničkom liječenju nema nikoga, izvijestili su iz Stožera.


NOVO! 12:00 “Na području Primorsko-goranske županije u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze korona virusom”, izvijestila je na početku današnjeg redovnog susreta s novinarima zamjenica župana Marina Medarić.


NOVO! 11:08 U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije pozitivno na koronavirus je bilo 17 od ukupno 80 obrađenih uzoraka. Najviše novopozitivnih (14) je s područja Đakova, dok su dvije osobe iz Strizivojne i jedna iz Osijeka. U svim slučajevima oboljeli su kontakti već evidentiranih pozitivnih osoba, jvalja televizija N1.


Na području županije sada je ukupno 247 osoba aktivno na koronavirus. Dvije oboljele osobe jučer su primljene na bolničko liječenje u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje je ukupno hospitalizirano 23 pacijenta, od kojih je jedan na respiratoru.


U samoizolaciji je trenutno ukupno 1.610 osoba, od kojih su šest kontakti novopozitivnih osoba. Policija nije zaprimila dojave građana o kršenju samoizolacije, a prilikom 65 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.


NOVO! 10:40 Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba, a riječ je o mlađem muškarcu čije se kretanje utvrđuje, izvijestio je u ponedjeljak Stožer civilne zaštite Zadarske županije.


U Općoj bolnici Zadar hospitalizirane su tri osobe, jedan je pacijent na respiratoru u Covid jedinici intenzivnog liječenja, a druga dva na Covid odjelu, navodi se u priopćenju.


Aktivni nadzor provodi se nad 163 osobe, a istekao je za 4356. Ozdravile su dvije osobe, a jučer je testirano 85 uzoraka.


U protekla 24 sata službenici PU zadarske nisu evidentirali nijedno kršenje mjere samoizolacije.


NOVO! 10:30 U posljednja 24 h u Ličko-senjskoj županiji nema novooboljelih osoba od COVID-19, javlja njihov stožer.


Ukupno je oboljelo 28 osoba od COVID-19 od čega je 6 aktivnih slučaja,  21 osoba izliječena te jedna osoba preminula. Jedna oboljela osoba nalazi se na liječenju u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević dok su ostali oboljeli dobrog općeg stanja te nemaju simptome bolesti.


U posljednja 24 h provedeno je testiranje nad  17 osoba uzimanjem uzoraka te su svi rezultati testiranja negativni, testiranje na koronavirus provedeno je nad ukupno 615 osoba.


Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 40 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije „COVID 19“ kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera.


NOVO! 10:07 U Istri je zabilježen jedan novozaraženi koronavirusom, riječ je o osobi iz samoizolacije koja je imala bliski kontakt s pozitivnom osobom, priopćio je u ponedjeljak Stožer civilne zaštite Istarske županije dodavši da je epidemiološka situacija u Istri i dalje stabilna.


“Tijekom protekla 24 sata, u okviru epidemiološke obrade kontakata, obavljeno je terensko uzorkovanje briseva, a dio uzoraka dostavljen je iz pulske Opće bolnice. Ukupno je u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, ispitano 91 uzorak briseva na COVID-19, te je potvrđen jedan pozitivan”, naveo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije DIno Kozlevac.


Dodaje kako je riječ o osobi iz samoizolacije, odnosno bliskom kontaktu već dokazane pozitivne osobe.


“Epidemiološka situacija u Istri je i dalje je stabilna. Stoga još jednom apeliram na sve građane i goste u našoj županiji da se pridržavaju svih preventivnih mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Istarske županije, u cilju sprječavanja pojave i širenja COVID-19 oboljenja”, poručio je Kozlevac.


NOVO! 09:40 Iz Vukovarsko-srijemske županije javljaju kako u posljednja 24 sata imaju 4 novih pozitivnih. 2 su osobe iz Tovarnika, te po jedna iz Borova i iz Bršadina, dodaju.


NOVO! 9:24 Bjelovarsko-bilogorska županija objavila je kako tijekom vikenda nije bilo novih slučajeva.

NOVO! 9:24 Iz Virovitičko-podravske županije javljaju kako nema novooboljelih u posljednja 24 sata.


“Na području naše županije nema novooboljelih od korona virusa. Prema podacima Stožera civilne zaštite, u posljednja 24 sata, na području Virovitičko-podravske županije testirano je 12 osoba, svi nalazi su negativni. Do sada je obrađena ukupno 1.447 uzoraka.


Od početka pandemije COVID-a 19, na području Virovitičko-podravske županije, 11 je osoba zaraženo korona virusom. Od toga, osam ih se oporavilo, dvije osobe su i nadalje zaražena, a jedan muškarac je preminuo”, izvijestili su.