Koronavirus

U Hrvatskoj 58 novih slučajeva zaraze koronavirusom! Na respiratoru sedam pacijenata, preminulih nema

P. N.

Foto D. Puklavec PIXSELL

Foto D. Puklavec PIXSELL

Uživo objavljujemo nove informacije iz lokalnih stožera Civilne zaštite o broju novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj.U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 58  novih slučajeva zaraze koronavirusom te je trenutno 633 aktivna slučaja oboljenja, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite.


Među njima je 111 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata, a preminulih nema.


Od pojave epidemije u Hrvatskoj do danas, ukupno je zabilježeno 5376 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 154 preminulo, a 4589 se oporavilo.
U samoizolaciji je trenutno 2314 osoba. Do danas su ukupno testirane 124 383 osobe, od toga 1167 u posljednja 24 sata, priopćio je Stožer.


Vijesti iz lokalnih stožera


NOVO! 14.09 Karlovačka županija danas bilježi tri nova slučaja zaraze koronavirusom, kod dva mlađa muškarca iz Karlovca i starije žene iz Vojnića, a izvori zaraze su nepoznati i njihovi su kontakti pod nadzorom u samoizolaciji.


Županijski Stožer civilne zaštite priopćio je kako je dosad u Karlovačkoj županiji 101 osoba oboljela od covida-19, jedna je umrla, jedna je na bolničkom liječenju, a svi ostali su ili ozdravili ili su imali blage simptome bolesti.


NOVO! 13.20 Nakon 27 dana bez novozaraženih, Ličko-senjska županija u zadnja 24 sata bilježi se jedan novi slučaj i to u Novalji na otoku Pagu, a traje epidemiološka obrada kontakata, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.


U protekla 24 sata testirano je sedam osoba, pod aktivnom mjerom samoizolacije je osam osoba, sve vezano na Novalju, rekao je Hini epidemiolog Dinko Puntarić.


NOVO! 12.45Splitsko-dalmatinska županija u zadnja 24 sata bilježi 15 novih osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.


Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, od ukupno 509 obrađenih testova, 15 je novooboljelih – iz Splita tri osobe, iz Makarske i Hrvaca po dvije, te po jedna iz Sinja, Solina, Omiša, Trilja, Baške Vode, Dugog Rata, Zmijavaca i Prgometa.


“Od ukupno 15 novooboljelih osoba njih troje su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostalih 12 osoba epidemiološki obrađuje. Uz 15 novooboljelih, pozitivne na covid infekciju su i dvije osobe s područja grada Zagreba”, navode u Stožeru.


Dodaju da se 451 osoba nalazi u samoizolaciji, 15 covid pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split, dok je jedna osoba na respiratoru.


NOVO! 10.55 U Vukovarsko-srijemskoj županiji 11 je novooboljelih osoba od koronavirusa, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.


Među novooboljelima dvije su osobe iz Otoka te po jedna iz Vukovara, Vinkovaca, Županje, Cerića, Nuštra, Vrbanje, Drenovaca, Gunje i Cerne.


Od početka epidemije u županiji je oboljelo 459 osoba, od kojih je 261 izliječena, a pet ih je preminulo. Trenutačno je devet osoba hospitalizirano dok je u samoizolaciji 508 osoba.


U protekla 24 sata testirano je 90 osoba, a ukupno 5878, navode iz Stožera.


NOVO! 9:54 – U Bjelovarsko – bilogorskoj županiji jedna je novozaražena osoba, a za četiri se još čekaju nalazi. Oboljela osoba već je bila u samoizolaciji.


NOVO! 9:37 – Grad Zagreb je napravio 368 testiranja, a ima još pet novooboljelih. Dvije su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, jedna osoba je ‘import’ iz BiH, jedna s Kosova, a jedna osoba je strani državljanin (vjerojatni import iz inozemstva – lociranje i obrada su u tijeku).


NOVO! 9:17 – Istarska županija nema novooboljelih.


NOVO! 9:17 – Virovitičko – podravska županija nema danas novih slučajeva, a testirala je još 38 ljudi.


NOVO! 9:01 – Osječko – baranjska županija ima osam novih slučajeva od čega četiri iz Đakova, tri iz Osijeka, a jedna je iz Belog Manastira. Testirana su 184 uzorka.