Iznenađenje izbora

Tomislav Tomašević u pobjedničkom govoru najavio lov na Bandića: Vjerujte mi kad vam kažem, možemo ugasiti mrak

P. N.

Tomislav Tomašević / Foto Josip Regovic/PIXSELL

Tomislav Tomašević / Foto Josip Regovic/PIXSELL

Crni mrak se nadvija nad nama, ali mi smo novo svjetlo u hrvatskoj politici i vjerujte nam kad vam kažemo, ugasit ćemo taj mrak, rekao je Tomašević.Lider lijevo-zelene koalicije Možemo! Tomislav Tomašević, lider koalicije koja predstavlja novu ljevicu u Hrvatskoj, održao je pred svojim simpatizerima borben govor, u kojem je najavio lov na političku glavu Milana Bandića,.


– Prvi korak je da uđemo u Sabor, drugi korak je da maknemo lokalne šerife od Dubrovnika do Pule, od Karlovca do Splita, a ponajviše da nakon 20 godina maknemo Bandića s vlasti! Već nakon ovih rezultata, već sada možemo reći – Zagreb je naš!, poručio je Tomašević.


Prije tri godine, nastavio je Tomašević, “rekli su nam da ne možemo upasti u Gradsku skupštinu, prije dvije godine su nam rekli da ne možemo uzdrmati Bandića, prije godinu dana su nam rekli da sa 4 zastupnika ne možemo biti oporba u gradu, prije dva mjeseca su nam rekli da ne možemo upasti u Sabor, prije mjesec dana rekli su nam da ne možemo uzeti mandat izvan Zagreba, a pokazali smo da Možemo”.
. Ujedinjeni u jednom cilju, da u Hrvatskom saboru dobijemo zelenu i lijevu opciju. Opciju koja će se boriti za socijalnu pravdu, za ekološku održivost i za rodnu ravnopravnost. Nismo imali stranačke resurse kao druge stranke, ali imali smo duh, kreativnost, inat i upornost. Ovo nije kraj kampanje, ovo je početak gradnje jedne nove Hrvatske za 21. stoljeće. Zadovoljni smo našim rezultatom, više nego zadovoljni, ali u isto vrijeme smo zabrinuti smo jačanjem krajnje desnice u Hrvatskoj i nema mjesta za trijumfalizam. Ali mi ćemo se boriti! Crni mrak se nadvija nad nama, ali mi smo novo svjetlo u hrvatskoj politici i vjerujte nam kad vam kažemo, ugasit ćemo taj mrak, rekao je Tomašević.