BIVŠI "GAZDA"

Todorić: “Agrokor mi u 30 godina nije ni ručak platio, optužnica je smeće”

P. N.

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NL

Optužnicu u slučaju Agrokor je, kaže, dobio, ali kako se neće braniti. "To je smeće. Ja čekam u međuvremenu da će se razjasniti stvar oko Agrokora

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić nakon ročišta na sudu dao je izjavu novinarima vezano uz optužnicu u slučaju Agrokor, javlja N1.
Todorić je kazao kako ima osnovanu sumnju da je sve organizirala jedna zločinačka organizacija da mu otme kompaniju.


Optužnica je smeće


“Suđenje dokazuje upravo moje tvrdnje. To su takve manipulacije i takve konstrukcije. Da bi se to sve sprovelo, Plenković je morao smijeniti jednog tužioca, morao je smijeniti drugoga tužioca i sad je doveo neku gospođu koja je zajedno sa svojim timom pisala. Ne znaju, ne razumiju. Meni je žao da niste bili ova dva dana. Ne bi htio govoriti o predmetu, ali ovo je apsolutna sramota”, rekao je Todorić.


Optužnicu u slučaju Agrokor je, kaže, dobio, ali kako se neće braniti. “To je smeće. Ja čekam u međuvremenu da će se razjasniti stvar oko Agrokora.
“Ne bi htio govoriti o predmetu, ali ovo je apsolutna sramota. Dokaze najvećim dijelom ima tužilaštvo, ali ih drži u ladicama. Neka vam Božinović kaže koliko je puta bio na kavicama u tužilaštvu”, rekao je Todorić.


“Ja jedan spor vodim u Americi, sad ću dva spora početi voditi u Engleskoj, sve ćete čuti i vidjeti, a onda će se saznati jedna tragedija Hrvatske”, dodaje.


Presuda za Agrokor


Rekao je kako ga uopće ne zanima presuda.


“Uopće me ne interesira presuda. Onog časa kad se sazna prava istina, onda će se vidjeti što je i na koji način. Dalićka je došla k meni 16.3. i rekla potpiši kod nekog bilježnika. Išla me je prestrašiti da bi ja potpisao. Oni su mislili da sam ja pokrao novac i da ću se prestrašiti, a naišli su na čovjeka koji nije uzeo jedan cent”, kazao je Todorić.


“Ja sam trideset godina bio direktor kompanije Agrokor u Švicarskoj, dva odvjetnika su zajedno sa mnom bili u upravi. Oni su mene zezali za jedan švicarski franak da je sve u redu. Radili smo po njihovim pravilima. Sad oni vele da tamo nije u redu. Ono što je god bio moj trošak, sve smo morali platiti porez na to. Čak mi Agrokor u 30 godina ni ručak nije platio, nego sam isključivo ja plaćao toga iz svog džepa”, dodaje.


Todorić je istaknuo kako se njegovo stvaranje vidi i kako je on iz pepela izgradio 40 ozbiljnih industrija.


“Ja toliko uživam u ovome što sad radim. Ja se borim da jedno zlo koje mi danas imamo, da se to uništi. I uništit će se, ja vas to uvjeravam”, zaključio je.