Zasad četiri zaražena

Stigli novi rezultati testova iz Zadra, jutros nema novooboljelih povezanih s turnirom

P. N.

Testiranje na koronavirus / Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Testiranje na koronavirus / Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Testiranja u Zadru nastavljaju se i danas, a epidemiolozi navode kako će se pravi efekti zadarskog slučaja vidjeti za desetak danaIz zadarske epidemiološke službe pristigli su jutros rezultati novih testova, koji su obrađeni kasno sinoć i vijesti su dobre – nema novozaraženih slučajeva.


N1 piše kako je u Zadru testirana 81 osoba, a pozitivne su četiri – Borna Ćorić, dvojica trenera tenisača, te petogodišnji dječak, koji nije direktno bio na Adria Touru, ali njegovi bliski kontakti jesu.


Testiranja u Zadru nastavljaju se i danas, a epidemiolozi navode kako će se pravi efekti zadarskog slučaja vidjeti za desetak dana.
U Hrvatskoj je jučer zabilježeno je 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ukupan broj je 2.336 zaraženih, a preminulo je 107 osoba.


Situaciju u Zadru komentirao je u emisiji “Dobro jutro Hrvatska” i Damir Trut iz Nacionalnog stožera civilne zaštite. On navodi kako nije bio sporan sam turnir u Zadru, već ono što se događalo na njegovim marginama.


“Ljudi su se opustili, mislili su da virusa više nema, a on je tu. Pooštrovanje mjera? Ljeto je, nema puno događanja u zatvorenom prostoru i nema potrebe”, dodao je.