Čelnik Domovinskog pokreta

Škoro: “Ja bih prihvatio američku ponudu za avione. Oni su naši dokazani saveznici”

Portal Novi list

Miroslav Škoro / Snimio Davor Kovačević

Miroslav Škoro / Snimio Davor Kovačević

U jednom trenutku isprovociran potpitanjima novinarke zastao je i upitao: "Da ja odem?". No, ipak nije otišao, već je nastavio kritizirati vlast zbog odluka o zaključavanju države.

Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta, kaže da su Hrvatskoj potrebni borbeni zrakoplovi, a on osobno prihvatio bi američku ponudu jer su, kaže, oni dokazani hrvatski saveznici. Sa Škorom je u Dnevniku Nove TV razgovarala Sabina Tandara Knezović.


U petak će četvero saborskih zastupnika glasati videovezom iz samoizolacije,a među njima su i Stjepo Bartulica i Hrvoje Zekanović. Dok se Zekanović oporavlja od zaraze koronavirusom, Bartulica u samoizolaciji čeka rezultat testa., potvrdio je Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta, u gostovanju u Dnevniku Nove TV.


Sa Zekanovićem je, kaže, u dobrim odnosima. “Zvao sam ga dva puta da vidim kako je, žao mi je što se razbolio”, rekao je Škoro.


Škoro kaže da će podržati zakon o obnovi Zagreba iako su uložili amandmane, no kaže da je on ovakav neprovediv. “Voljeli bismo da država da 60 posto novca, treba podržati zakon koji je u korist građanima. Iako kako je sada složen je neprovediv, jer novca nema. Ako novca ima, postoje objekti u vlasništvu države, zašto već sad nismo krenuli u obnovu Lisinskog, bolnica, škola…”, kaže Škoro.


Na antikorona prosvjedu nije bio jer je bio na putu. “Građani imaju pravo manifestirati svoje nezadovoljstvo. Troje zastupnika bili su tamo svojom voljom, ali to je odmah predstavljeno kao okupljanje desnice”, kaže Škoro, dodajući da ni u njegovoj obitelji ne misle svi isto.


Kritizirao je rad Stožera. “Neuvjerljiv je, najprije kaže da možeš otvoriti teretanu, pa ne možeš, pa opet možeš”, kaže Škoro, kritizirajući ih zbog nedosljednosti, te je spomenuo i primjer premijera Andreja Plenkovića koji nije išao u samoizolaciju nakon što je bio u kontaktu sa zaraženom osobom.


U jednom trenutku isprovociran potpitanjima novinarke Sabine Tandare Knezović, zastao je i upitao: “Da ja odem?”. No, ipak nije otišao, već je nastavio kritizirati vlast zbog odluka o zaključavanju države.


“Premijer je preuzeo odgovornost kad je otvorio državu za sezonu, ali treba slušati stručnjake”, kaže Škoro.


Na pitanje o razlozima pada popularnosti Domovinskog pokreta, Škoro kaže da nikad nije davao veliku pozornost anketama. “Da je po anketama u Europskom domu bi sjedili HDZ-ovci, a SDP bi bio trenutno na vlasti. Mi već imamo preko 7000 članova”, kaže Škoro.


Podržao je kupnju borbenih aviona. “Hrvatskoj apsolutno trebaju borbeni avioni. Imamo povijest sa zemljama poput SAD-a, koje su nam pomagale. Ja bih definitivno išao s dokazanim saveznicima, to su Amerikanci”, rekao je Škoro.