NASTAVAK POLEMIKE

Premijer odgovorio predsjedniku: “Vidi se iz aviona da se on stabilizirao, ali sastanak je bespredmetan”

P. N.

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Na pitanje hoće se sastati sa predsjednikom, na čemu Milanović inzistira, rekao je da je to bespredmetno i da će se sastati jedino oko imenovanja veleposlanikaPremijer Plenković odgovorio je Zoranu Milanoviću na najnovije prozivke.


“Vidi se iz aviona da se on stabilizirao”, komentirao je premijer Andrej Plenković današnje izjave predsjednika Zorana Milanovića koji je danas opet prozvao premijera.  No nije komentirao puno. Naglasio je da se treba vratiti glavnoj temi, javlja dnevnik.hr.


“Tema je neovisnost rada DORH-a i USKOK-a. To je tajnost istrage i beskompromisna borba protiv korupcije. To je politika ove Vlade. Bilo tko, bez obzira na prezime, bez obzira na stranku, na dužnost koju obavlja, ako ima sumnje da se radio koruptivnim radnjama, za to mora odgovarati. Mi to radimo, točno kako je propisano zakonom”, rekao je premijer.
“Javnost i politički akteri moraju shvatiti da nema nedodirljivih”, naglasio je.


Na pitanje hoće se sastati sa predsjednikom, na čemu Milanović inzistira, rekao je da je to bespredmetno i da će se sastati jedino oko imenovanja veleposlanika.


Na pitanje o sigurnosnim provjerama dužnosnika, odgovorio je da se i u slučaju da se provjera napravi, kasnije može saznati da za nekoga da je bio s druge strane zakone, ali da će gledati kako prevenirati takve situacije.