MARIN MEDAK

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja o Milanovićevoj “gladi”: “On se došao najesti, a meni se od toga diže želudac”

P. N.

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

"Nije došao kod Kovačevića doma, došao je u pravni subjekt koji se bavi neregistriranom djelatnošću - ako postoji nadriliječništvo, ovo je nadriugostiteljstvo", istaknuo je Medak

Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruga ugostitelja, rekao je u Točki na tjedan na televiziji N1 da mu se, kad je čuo za okupljanja tijekom lockdowna u neregistriranom klubu Dragana Kovačevića, “dizao želudac”.
“Što smo sve prolazili, razmišljali koliko otkaza ćemo morati dati… Svjesni smo da nas se može zavoriti u bilo kojem trenu. Nas se regulira s više stotina zakona”, rekao je Medak o situaciji u ugostiteljstvu.


Potom je prokomentirao izjavu Zorana Milanovića, koji je priznao da je i sam bio u Kovačevićevom klubu, a tamo je otišao na poziv prijatelja – jer je, kako je rekao, bilo viška hrane koju je trebalo baciti.


“Kuhao sam za više predsjednika i štićenih osoba, svaki protokol je tražio mikrobiološku analizu namirnica… Ovo nikako ne drži vodu da se netko došao najesti kod nekoga. Nije došao kod Kovačevića doma, došao je u pravni subjekt koji se bavi neregistriranom djelatnošću – ako postoji nadriliječništvo, ovo je nadriugostiteljstvo”, istaknuo je Medak.