NASTAVLJA S KAMPANJOM

Plenković se testirao tri puta: “Đokoviću sam samo dodirnuo rame, to nije za samoizolaciju”

P. N.

Foto Dino Stanin PIXSELL

Foto Dino Stanin PIXSELL

"Nisam zabrinut, to je bio kratki susret od tri minute, to nije bio blizak susret. Već sam se tri puta testirao od pojave korone i negativan sam", rekao je Plenković i dodao da za građane RH vrijede sva pravila HZJZ-aAndrej Plenković drugi put je danas komentirao kontakt s Novakom Đokovićem kojem je danas potvrđen koronavirus.


“Nisam zabrinut, to je bio kratki susret od tri minute, to nije bio blizak susret. Već sam se tri puta testirao od pojave korone i negativan sam”, rekao je Plenković, javlja N1.


Na pitanje da prokomentira izjavu predsjednika SDP-a Davora Bernardića da ista pravila ne vrijede za sve kaže da pravila vrijede za sve. SDP-u je poručio da slušaju HZJZ i bolje čitaju sva pravila HZJZ-a.
– Neka gledaju i neka ih čitaju, a to što bi nekima bilo draže da ja odem u samoizolaciju, pa da Bernardić pobjegne s još dva sučeljavanja, to je nešto sasvim drugo. Svi ti nadridoktori poput Beljaka, Marasa i sličnih nisu predmet mog interesa.


Na opasku novinara kako je prema citatu HZJZ-a ostvario kontakt jer je Đokovića dodirnuo po ramenu, Plenković je rekao kako nije bilo riječ o fizičkom kontaktu kojim bi se uspostavio rizik od zaraze.


“Dodirnuo sam mu rame, a pozdravili smo se iz pristojne distance”, rekao je i dodao da normalno nastavljaju s kampanjom.


Na novinarsku opasku da su zbog ovog ljudi završavali u samoizolaciji, ali ne i on kao premijer, Plenković je ustvrdio da njegov kontakt s Đokovićem nije bio kontakt koji bi omogućio prijenos.


“Je li bio bliski kontakt od 15 minuta?, upitao je i dodao: “Ako ima netko tko se dezinficira više od mene u protekla četiri mjeseca, volio bih da ga nađete – a da nije zdravstveni djelatnik”.