Nove statistike

Nenad Bakić o Slovencima i koroni: Karma je kuja

Portal Novi list

Foto Davor Kovačević, Screenshot Facebook

Foto Davor Kovačević, Screenshot Facebook

2/3 na vrhu su ovi koji su nas mučili krajem kolovoza. Karma, poručio je Nenad BakićNenad Bakić poručio je “karma je kuja” nakon što je uočio podatke po kojima Hrvatska i Švedska bilježe najveći tjedna pad broja novih slučajeva. No, napominje “ionako je skoro cijela EU u tzv. švedskom modelu”, zbog čega ne treba “tražiti neko značenje kojeg nema”.


Ipak, nije mogao ne primijetiti: “2/3 na vrhu su ovi koji su nas mučili krajem kolovoza. Karma!”.

Nešto kasnije objavio je da je Hrvatska na vrhu liste tjedne promjene u broju slučajeva korone. U ovom slučaju biti na dnu je najbolje.


“A tko pod drugim jamu kopa … ne budimo zluradi, ali sjetimo se izjave gospodina Kacina i pogledajmo kako njima ide, a kako nama – ovaj razvoj više nema veze sa sredinom kolovoza i podsjetimo se što je rekao:


‘Kacin: Hrvatska postaje ozbiljna prijetnja svim zemljama EU, prije svega Sloveniji … Vrijeme će pokazati koliko je situacija s njima vrlo dramatična. I sam imam mnogo razloga za zabrinutost’.


Netko može reći da su u broju slučajeva na milijun ljudi u 7 dana još malo bolji od nas – jesu, malo, iako sve više testiramo (i tu su još malo bolji od nas).


(Ovo sve je naravno ‘bolji/gori’ uvjetno jer ima i mišljenja da je dobro da se zemlja što više ‘prokuži’ po ljeti.)Kako bi zaključak o demagogiji stavljanja Hrvatske na crvenu listu bio lakši, napomenimo da i g. Kacin može nesmetano ulaziti/izlaziti iz naše zemlje: ‘Slovenski državljanin i stranac sa prebivalištem u Sloveniji, koji je vlasnik nekretnine ili stambenog plovila, ili ima po ugovoru o najmu ili zakupu pravo korištenja imovine, kanalskih čamaca ili terena u kampu u jednoj od susjednih država (Italija, Hrvatska, Austrija i Mađarska), iz koje ulazi u Sloveniju zajedno s članovima uže obitelji, što mora dokazati odgovarajućim dokazima, može ući u Sloveniju bez karantene, čak i ako se jedna od susjednih država nalazi na popisu zemalja s pogoršanom epidemiološkom slikom (crveni popis), Slovenija međutim, mora se vratiti u roku od 48 sati nakon napuštanja zemlje.’Ili kao što je Tegnell rekao: ‘Ovo nije natjecanje, svi smo u tome zajedno”, pa ne zaboravimo ni svoje (ne svih nas) grijehe u zluradom brojaju umrlih u Švedskoj uz nevjerojatna podmetanja (zbog koji svih osjećamo susramlje) da namjerno ubijaju svoje starce.


Kako je sada skoro cijela EU prihvatila ‘švedski model’, naravno da je onima koji su racionalno pristupili evaluaciji od početka, psihološki lakše nego onima koji misle da se u ‘modelu’ radi o ubijanju starijih”.