PU Primorsko-goranske

Nastavak istrage oko gospodarskog kriminala “teškog” 200 milijuna kuna

Vladimir Mrvoš

Ilustracija - policija / NL arhiva

Ilustracija - policija / NL arhiva

. Tijekom 2017. i 2018. godine su u više navrata protuzakonito sa žiro-računa svojih tvrtki prenosili novčana sredstva na svoje osobne i račune drugih osoba.RIJEKA – U nastavku kriminalističkog istraživanja, djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, kazneno su prijavili dvoje talijanskih i jednog državljanina Hrvatske i Švicarske zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.


Talijanski državljanin, starosti 55-godina, sumnjiči se za dva kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju jer je kao direktor i ovlaštena osoba dviju tvrtki sa sjedištem u PGŽ, u cilju da ostvari nepripadajuću imovinsku korist, u razdoblju od studenoga 2016. do kraja kolovoza 2017. godine s računa tvrtki isplaćivao novčana sredstva na svoj osobni račun, kao i drugih osoba za osobne potrebe i druge svrhe koje nisu u vezi s obavljanjem djelatnosti društva.


Istovrsno kazneno djelo počinili su i vlasnici dviju drugih tvrtki iz PGŽ, 45-godišnja talijanska državljanka te 60-godišnji državljanin Hrvatske i Švicarske. Tijekom 2017. i 2018. godine su u više navrata protuzakonito sa žiro-računa svojih tvrtki prenosili novčana sredstva na svoje osobne i račune drugih osoba.
Sveukupna počinjena materijalna šteta procjenjuje se na oko 200 milijuna kuna. Spomenuti osumnjičenici kazneno su prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.