Koronavirus

Opet skok! Danas 204 nova slučajeva, preminule još dvije osobe: U PGŽ-u još deset pozitivnih osoba

P. N.

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Među njima je 278 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 27 pacijenata. Dvije osobe su preminuleU posljednja 24 sata zabilježena su 204 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1268.


Među njima je 278 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 27 pacijenata. Dvije osobe su preminule.


Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 15340 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 257 preminulo. Ukupno se oporavilo 13815 osoba, od toga 828 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 9314 osoba. Do danas su ukupno testirane 273 684 osobe, od toga 6387 u posljednja 24 sata, objavio je Nacionalni stožer u 10 sati.


ZBIRNE BROJKE
Splitsko – dalmatinska županija – 53


Zagrebačka županija – 17


Primorsko – goranska županija – 10


Varaždinska županija – 4


Bjelovarsko – bilogorska županija – 3


Koprivničko – križevačka županija – 1


Istarska županija – 1


Sisačko – moslavačka županija – 1


Zadarska županija – 5


Dubrovačko-neretvanska županija – 7


Zagreb – 41


Osječko-baranjska županija – 12


Požeško Slavonska županija – 10


Brodsko-posavska županija – 6


Karlovačka županija – 13


Krapinsko-zagorska županija – 15


NOVO! 14.21 – Novih 15 osoba zaraženih koronavirusom zabilježeno je u Krapinsko-zagorskoj županiji u zadnja 24 sata, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite. S područja Grada Krapine pet je novozaraženih osoba, po dvije iz općina Đurmanec i Radoboj te po jedna s područja općina Desinić, Gornja Stubica, Kraljevec na Sutli, Mače, Veliko Trgovišće i Zagorska Sela. Iz Stožera ističu kako je riječ o poznatim kontaktima ranije oboljelih osoba.


U protekla 24 sata ozdravilo je pet osoba. Pristiglo je i 118 negativnih nalaza, a rezultati jednog uzorka još se čekaju.


Trenutno je u 100 aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije. U samoizolaciji je 688 osoba.


NOVO! 13.45 – Karlovačka županija u zadnja 24 sata bilježi 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a među su deset učenika i dvoje zaposlenika škola. Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je u srijedu da je oboljelo šest muškaraca i sedam žena iz Karlovca, Ozlja i Ogulina,


U samoizolaciji je trenutno 458 osoba, među njima i osam razrednih odjela ili 182 učenika te 14 zaposlenika škola.


Ukupno su do sada u Karlovačkoj županiji od covida-19 oboljele 294 osobe.


U inspekcijskom nadzoru šest prodavaonica, četiri ugostiteljska objekta i još dvije uslužne djelatnosti u Karlovcu nisu pronađene nepravilnosti u poštivanju protuepidemijskih mjera, kažu u Stožeru.


NOVO! 12.55 – Na području Požeško-slavonske županije evidentirano je deset novooboljelih od koronavirusa, a na području Brodsko-posavske županije šest novih slučajeva, izvijestili su u srijedu županijski Stožeri civilne zaštite.


Na području Požeško-slavonske županije trenutno je 96 osoba pozitivno na koronavirus, a 12 osoba nalazi se pod liječničkim nadzorom u bolnici. U samoizolaciji je 715 osoba.


U Brodsko-posavskoj županiji trenutno su 63 osobe s koronavirusom, 13 osoba se nalazi u bolnici, od kojih je jedna na respiratoru. U samoizolaciji je 736 osoba.


NOVO! 12.01 – U Ličko-senjskoj županiji 12 je novih osoba zaraženih koronavirusom u zadnja 24 sata, od kojih devet u Gospiću, dvije u Otočcu i jedna u Novalji, a za sve njih još traje epidemiološka obrada s utvrđivanjem kontakata.


Iz županijskog Stožera civilne zaštite u srijedu su priopćili kako je u toj je županiji od početka pandmije covidom-19 ukupno zaraženo 160 osoba, trenutno je 54 aktivnih slučajeva, 104 je izliječenih, a dvije su osobe umrle.


Najviše aktivnih slučajeva je u Gospiću (24) i Otočcu (19), a pojedinačnih ima još u Perušiću, Korenici, Senju, Novalji i Vrhovinama. U samoizolaciji je trenutno 259 osoba.


NOVO! 11.49 – Kod novih 11 osoba zabilježena je zaraza koronavirusom na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite. U laboratorijima osječkog KBC-a i županijskog Zavoda za javno zdravstvo u zadnja obrađeno je ukupno 289 uzoraka.


Zaraza je utvrđena kod četiri osobe s područja Osijeka, tri s područja Đakova te po jednoj iz Belišća te općina Darda, Strizivojna i Vuka. Na liječenju u KBC-u Osijek je 19 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih se tri nalaze na respiratoru.


Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 21 osobu koja je kontakt novozaraženih, pa je pod mjerom samoizolacije na području županije ukupno 445 osoba.


NOVO! 11.47 – Proteklog dana u Zagrebu je zabilježeno 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, te je broj aktivnih slučajeva 483, izvijestio je u srijedu zagrebački Stožer civilne zaštite. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” u posljednja 24 sata testirano je 1142 uzoraka, a ukupno je u Zagrebu napravljeno više od 2000 testiranja s obzirom na to da se testira i u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar.


Mjera samoizolacije određena je za njih 190, a 49 osoba je izliječeno.


Među novozaraženima 11 ima negativnu epidemiološku anamnezu,13 su kontakti ranije pozitivnih, devet oboljelih je u jednom sportskom klubu, jedan slučaj je uvoz iz BiH, jedan iz Crne Gore, a četiri osobe su došle s godišnjih odmora.


Šostar je izvijestio da je u posljednja 24 sata potvrđen koronavirus kod tri učenika srednje škole te kod jedne učiteljice osnovne škole. Samoizolacija je određena za 16 srednjoškolaca te 23 osnovnoškolca.


Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je da je kroz domove zdravlja prošlo 270 osoba, a samoizolacija nije određena ni za jednu osobu. Kroz domove zdravlja na testiranje su upućene 244 osobe.


Na drive-in punktovima uzeto je 284 uzoraka.


NOVO! 11.37Zadarska županija u zadnja 24 sata bilježi pet koronavirusom novozaraženih osoba, pa je sada na području županije ukupno 181 aktivan slučaj zaraze. Svi novozaraženi su muškarci, i to četvorica iz Zadra, a jedan iz Sukošana. U protekla 24 sata testirana su 202 uzorka, pod aktivnim su nadzorom 364 osobe, a istekao je za njih 7327. Na Covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 19 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru. Zadarska policija nije zabilježilo nijedno kršenje propisane mjere samoizolacije.


NOVO! 11.30 – U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a izliječeno je 26 osoba, izvijestio je u srijedu županijski stožer civilne zaštite. Riječ je o tri muškarca iz Dubrovnika, od kojih jedan ima utvrđenu epidemiološku vezu vezu, kao i muškarac iz Župe dubrovačke za kojeg epidemiološka obrada još traje. Pozitivni su i dva muškarca i žena koji nemaju prebivalište u županiji.


Među 26 izliječenih njih 16 je iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, po jedna osoba iz Dubrovačkog primorja, Slivnog i Opuzena te dvije osobe koje nemaju prebivalište u županiji. U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 16 osoba, od kojih tri na respiratoru. U samoizolaciji je 439 osoba. Od početka pandemije analizirano je ukupno 13 358 uzoraka.


NOVO! 10:33Varaždinska županija ima četiri nova slučaja. Kod svih novodetektiranih COVID-19 pozitivnih osoba radi se o bliskim kontaktima prethodno zaraženih osoba, a liječe se kod kuće.


U jednom od navedenih slučajeva radi se o učeniku nižih razreda jedne osnovne škole s područja Grada Varaždina te su stoga 21 dijete s po jednim roditeljem i učiteljicom stavljeni u mjeru samoizolacije.


NOVO! 10:27 – U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trenutno su aktivna 192 slučaja, izvijestio je u srijedu Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Jedna je novooboljela osoba u Zaprešiću, šest u Velikoj Gorici, dvije osobe u Dugom Selu, dvije u Vrbovcu, tri u Svetom Ivanu Zelini, te po jedna osoba u općinama Križ, Rugvica i Bedenica. Izliječeno je deset osoba, a jedna je osoba umrla.


Od novooboljelih, 11 su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je s boravkom u Bosni i Hercegovini, dok je za pet slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 48 osoba.


NOVO! 10:22 – Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 623 obrađena testa danas su 52 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 30, Kaštela 1, Omiša 2,Sinja 7, Solina 3, Trilja 1, Dugog Rata 1, Dugopolja 1, Hrvaca 1, Jelse 1, Podbablja 2, Sućurja 1 i Podstrane 1 osoba.


Od 52 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 23 osobe su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1186 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 47 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 5 osoba nalazi na respiratoru.


NOVO! 9;46 – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji tri su nova slučaja zaraze covidom-19, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite u srijedu.


Dvije novozaražene osobe su s područja grada Daruvara, a jedna je s područja općine Đulovac. Četiri osobe oporavile su se i skinute su s evidencije oboljelih tako da su trenutno u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 63 aktivna slučaja zaraze koronavirusom, dok je u samoizolaciji 435 osoba.


NOVO! 9:25 – Stožer civilne zaštite javlja danas je u Primorsko-goranskoj županiji danas 10 novozaraženih osoba i 28 ozdravljenih. Šest su kontakti s ranije zaraženima. Iz Doma za starije u Delnicama nema danas novozaraženih. 71 je aktivan slučaj u PGŽ- u, 392 osobe u samoizolaciji.


NOVO! 9: 11 – Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o osobi s područja grada Petrinje koja je bila u samoizolaciji.
NOVO! 9:05 – Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 300 uzoraka briseva (164 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je 1 pozitivan, epidemiološka obrada je u tijeku. Izliječeno je 7 osoba.

NOVO! 8:13 – Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđen jedan novi slučaja zaraze virusom SARS -CoV-2, a riječ je o osobi mlađe životne dobi s đurđevačkog područja. Pet osoba je proglašeno zdravima, na bolničkom liječenju je jedna osoba, a u ovom trenutku na području županije je sedam aktivnih slučajeva.