Oporbeni zarez

Miroslav Škoro na Hrvatskom radiju: DORH i Policija me istražuju. Tko god nam se približi – izgubio posao

P. N.

Miroslav Škoro / snimio Davor Kovačević

Miroslav Škoro / snimio Davor Kovačević

Škoro na Hrvatskom radiju nije otkrio hoće li se iduće godine kandidirati za gradonačelnika Zagreba, o čemu se pisalo i govorilo u medijima. U Domovinskom pokretu, tvrdi on, o tome nisu razmišljali.Policija i DORH trenutno istražuju barem dva projekta koja sam u životu radio, ustvrdio je predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro gostujući u emisiji Hrvatskog radija “Oporbeni zarez”. Ove istrage Škoro je stavio u kontekst pritisak koje navodno doživljava otkako je stupio u politiku. Pritiske, dao je na znanje, doživljavaju i drugi članovi Domovinskog pokreta, odnosno oni koji bi to željeli postati.


– Tko god nama se približi ili izgubi posao ili izgubi supruga ili mu bračni drug izgubio posao, rekao je Škoro.


Škoro na Hrvatskom radiju nije otkrio hoće li se iduće godine kandidirati za gradonačelnika Zagreba, o čemu se pisalo i govorilo u medijima. U Domovinskom pokretu, tvrdi on, o tome nisu razmišljali.
– Ne želim odgovoriti ni da, ni ne. Kad situacija bude takva da možemo kvalitetno razgovarati i imati demokratski proces koji će stvarno nametnuti pravog kandidata, onda ćemo Vam to prvima javiti, rekao je Škoro.


Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, Škoro je rekao da Domovinski pokret stvara infrastrukturu. Istaknuo je da je Domovinski pokret okupio već sedam tisuća članova, što mu daje podlogu za optimizam kad su lokalni izbori u pitanju. On vjeruje da su parlamentarni izbori bili raspisani ranije upravo da bi se Domovinski pokret onemogućilo u stvaranju kvalitetne infrastrukture.


Novinari su ga pitali i za takozvani Festival slobode, na kojem su građani i građanke prosvjedovali protiv epidemioloških mjera, gdje su viđeni i neki od istaknutijih članova njegovog Pokreta. Ško smatra da Domovinskom pokretu to neće naštetiti.


– To je njihov stav. Nešto što se zove Festivalom slobode treba dopustiti, istaknuo je.


On osobno, kazao je, na podržava protivljenje nošenju maski i to nije službeni stav Domovinskog pokreta. Ipak, okupljanje odobrava, jer je u pitanju “izražavanje osobnog stava svakog pojedinca.” Na prosvjedu su, rekao je, bili ljudi koji “nisu zadovoljni nevjerodostojnim načinom na koji Stožer manipulira našim životima“.


– Ne možeš reći “zatvorite teretane”, a onda ih drugi dan otvoriti, kaže Škoro te dodaje: “Ne smijemo dopustiti da nam bilo kakav stožer nameće neke odluke koje su prije svega stranačke. Struka da, strančarenje ne. Bilo bi dobro da Sabor u nekom razdoblju dobije izvješće o aktivnostima Stožera.”


Vladine mjere za sprječavanje krize nazvao je mjerama vatrogasne prirode, rekao je da na proljeće nije bilo potrebe za potpunim lockdownom. Moglo bi se, naglasio je Škoro, “dogoditi da nam dug bude veći od BDP-a”. Izjavio je i da će Domovinski pokret podržati donošenje zakona o obnovi potresom poguđenog zagrebačkog područja, ali izrazio je sumnju da će za taj zakon biti dovoljno novca.