Obilježavanje Oluje

Milanović ratnim zapovjednicima: “Zločinački pothvat je glupa izmišljotina. Ova priznanja ste trebali dobiti i ranije”

Portal Novi list

Zoran Milanović / Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Zoran Milanović / Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Sretan sam što vam mogu uručiti odlikovanje. To je naš dug časti i moj dug časti prema vama i prema njima, rekao je Milanović

Svečanim završetkom obuke 2. naraštaja za razvoj vođa ‘Marko Babić’ i prijemom ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata započelo je danas obilježavanje VRO Oluja na kojem sudjeluje i predsjednik Republike Zoran Milanović, javlja N1.
“Rat ste dobili, dobili smo ga svi zajedno, ali prije svega oni koji su nosili oružje. Rat je gotov i nakon rata bilo je pokušaja, ne ulazim u motive, da se na Haškom tribunalu sve ovo prikaže kao zajednički zločinački pothvat. To je propalo kao namjera.


Mi smo imali sreće da nijedan od naših generala nije ovlađen i osuđen. Zločinački pothvat je jedna loša namjera koji su nam pokušali uvaliti, to je bila jedna od glupih izmišljotina.


Ispričavam se da pod dojmom kiše nisam pozdravio obitelji poginulih i nestalih. Sretan sam što vam mogu uručiti odlikovanje. To je naš dug časti i moj dug časti prema vama i prema njima. Žao mi je što ovo priznanje niste dobili i ranije”, rekao je Milanović u svom govoru.
U izjavi novinarima nakon svečanosti, odgovarajući na pitanja o mogućem dolasku pojedinaca u majici s grbom HOS-a, Milanović je rekao kako bi bilo dobro da se ne sramotimo kao država.


”Neka viču, neka se deru na mene, ali neka ne oblače tu majicu. Ako Plenković obuče tu majicu? Neće, neće. Neće je obući, to njemu smeta isto kao meni”, rekao je.