Posjet Podgorici

Milanović se sastao s premijerom Crne Gore i predstavnicima hrvatskih tvrtki

Hina

Zoran Milanović i Milo Đukanović / Foto SAVO PRELEVIC/PIXSELL

Zoran Milanović i Milo Đukanović / Foto SAVO PRELEVIC/PIXSELL

Predstavljajući gospodarstvenike, veleposlanik Veselko Grubišić, rekao je da su njihove tvrtke prošle godine uvezle iz Hrvatske u Crnu Goru robu vrijednu nešto preko milijardu i pol kuna, odnosno preko 200 milijuna euraPODGORICA Sastankom s crnogorskim premijerom Duškom Markovićem te s predstavnicima hrvatskih tvrtki u Podgorici predsjednik Republike Zoran Milanović završio je u ponedjeljak prvi dan dvodnevnog posjeta Crnoj Gori kojoj je iskazao potporu na europskom putu.


Hrvatska i Crna Gora, susjedne i prijateljske zemlje i saveznice u NATO-u njeguju odlične međusobne odnose ne dopuštajući da neka otvorena pitanja prošlosti naruše duh suradnje i stabilnosti, navodi se u priopćenju iz ureda crnogorskog premijera u ponedjeljak navečer nakon sastanka u Podgorici.


„Počašćeni smo i činjenicom da ste odabrali Crnu Goru kao drugu državu u koju službeno dolazite kao predsjednik Hrvatske. To ne vidimo samo kao gestu prijateljstva već i kao poruku nastavka suštinske podrške našem europskom putu“, stoji u priopćenju ureda crnogorskog premijera.
Marković je zahvalio hrvatskim dužnosnicima i hrvatskom narodu na snažnoj i kontinuiranoj podršci Crnoj Gori u integraciji u NATO i Europsku uniju.


Predsjednik Milanović se nešto ranije susreo s predstavnicma petnaestak hrvatskih tvrtki koje posluju u Crnoj Gori.


Predstavljajući gospodarstvenike, veleposlanik Veselko Grubišić, rekao je da su njihove tvrtke prošle godine uvezle iz Hrvatske u Crnu Goru robu vrijednu nešto preko milijardu i pol kuna, odnosno preko 200 milijuna eura.


Za utorak Milanović ima na dnevnom redu sastanak s predsjednikom crnogorske skupštine Ivanom Brajovićem te delegacijom Hrvata u Crnoj Gori. S crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem ispred katedrale Svetog Tripuna u Kotoru, prisustvovat će tradicionalnom kolu Bokeljske mornarice, obići Katedralu i posjetiti Kotorsku biskupiju.