NJEMAČKI RTL U ZALEĐU

Ma koje “partijanje” na Zrću: Malo je ostalo od nekontrolirane zabave i sveopće raskalašenosti

Edi Prodan

Foto Marko Dimić PIXSELL

Foto Marko Dimić PIXSELL

Razlog takvog čina je jasan - antipropagandom u čijem se središtu nalazi nebriga za zdravlje potencijalnih njemačkih turista, inače tradicionalno najbrojnijih na Jadranu, odgovoriti ih od putovanja u HrvatskuNjemački RTL je krajnje jeftinom propagandom pokušao hrvatsku obalu, s naglaskom na Novalju i Zrće – jednu od najznačajnijih party destinacija na Mediteranu, u doba ugroze koronavirusom prokazati kao carstvo nekontrolirane zabave i sveopće raskalašenosti.


Razlog takvog čina je jasan – antipropagandom u čijem se središtu nalazi nebriga za zdravlje potencijalnih njemačkih turista, inače tradicionalno najbrojnijih na Jadranu, odgovoriti ih od putovanja u Hrvatsku.


Nevjerojatno je da jednom tako prizemnom činu prilazi jedna tako moćna televizijska kuća, da to čini u vremenima kad je tako lako i tako brzo provjeriti – sve činjenice.
Pa i od tisuća njemačkih gostiju koji su trenutno u Novalji. Kao da se nalazimo tamo negdje u šezdesetima ili sedamdesetim godinama prošlog stoljeća kad su se u ovo doba ljeta u konkurentskim turističkim državama uvijek pojavljivale novinske reportaže o najezdi – morskih pasa u Jadranu.


– Mutne nejasne snimke, miješanje Novalje s bugarskom obalom, baš jadno. Istina, na hrvatskom su RTL-u reagirali i pokazali pravo stanje tako da je nepravda vrlo brzo ispravljena.


Kako god, mi smo u Novalji krajnje odgovorni, pad nam je u odnosu na najbolje godine manji pd 50 posto, a partijanerske lokacije su prazne. S druge strane Novalja se i u ovim kriznim vremenima razvija prema željenom cilju, harmonično osmišljenoj destinaciji s obiljem sadržaja, modernim hotelima, vrhunskom gastronomijom i razvijenim outdor programima, istaknuo je Ante Dabo, gradonačelnik Novalje.


Tekstu pak prilažemo kratki video snimljen u subotnju večer u Kalipsu čiji je autor – inspekcija što redovno obilazi mjesta većeg okupljanja turista. Autor joj je Marijan Šuljić, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Novalje koji je bio u kontroli s inspektorima županijske civilne zaštite. Eto, na znanje njemačkom RTL-u, ma i na korištenje.Televizijskoj kući koja očigledno ne zna ni za to da u Hrvatskoj ima vrhunske novinare koji stvaraju odličan informativni program, štoviše i neke od najboljih, najgledanijih i najnagrađivanijih emisija. Shvati li to, možda ih idući put nazove i naruči – reportažu. Bez muteži u vizualnom i sadržajnom smislu.