Odao počast

Krstičević: Hvala Pumama na svemu što su dale za slobodu naše Domovine

P. N.U tjednu obilježavanja 23. obljetnice vojno redarstvene akcije Oluja, u srijedu, 1. kolovoza 2018. godine potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević sa suradnicima u Varaždinu je položio vijenac i odao počast poginulim, umrlim i nestalim pripadnicima 7. gardijske brigade Puma.


Ovom prigodom, ministar Krstičević obišao je radove u vojarni u Varaždinu, gdje je planiran skori povratak pripadnika Hrvatske vojske. Povratak Puma u Varaždin planiran je do kraja ove i tijekom slijedeće godine.


U Varaždinu, ministar Krstičević zahvalio je Pumama na doprinosu u operaciji Oluja iDomovinskom ratu te istaknuo kako su upravo Pume zajedno s 4. gardijskom brigadom prve ušle u Knin.
“Pume i druge postrojbe iz sjeverozapadne Hrvatske sudjelovale su bez oklijevanja u oslobađanju cijele Hrvatske, od Vukovara do hrvatskog juga i tako pokazale jedinstvo cijele zemlje koja je dovelo do konačne pobjede“ naglasio je ministar Krstičević, ujedno se prisjetivši i 90 poginulih pripadnika Sedme gardijske brigade.


„Povratak nasljednika legendarnih Puma u Varaždin ima povijesni značaj kao sjećanje na doprinos ovog područja u Domovinskom ratu, posebno Sedme gardijske brigade. Na području sjeverozapadne Hrvatske nije razmještena niti jedna operativna postrojba. Hrvatska vojska je dio ovoga društva, i sa svojim sposobnostima stojimo na raspolaganju hrvatskim građanima, a povratkom Puma u Varaždin dat ćemo svoj doprinos njegovom razvoju“, rekao je ministar Krstičević i zaključio: „Hvala Pumama na svemu što dale za slobodu naše Domovine“.