Stožer civilne zaštite

Koronavirus, novi podaci: U protekla 24 sata u Hrvatskoj 45 novih slučajeva, u bolnicama 124 pacijenta

P. N.

Testiranje na koronavirus / Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Testiranje na koronavirus / Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Do danas je ukupno testirano 129 379 osoba, od toga 1247 u posljednja 24 sata.U protekla 24 sata zabilježeno je 45 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 585


Među njima su 124 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata.


Jedna osoba je preminula.
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5649 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 158 preminulo, a 4906 se oporavilo.


U samoizolaciji je trenutno 2057 osoba.


Do danas je ukupno testirano 129 379 osoba, od toga 1247 u posljednja 24 sata.


———–


NOVO! 13:30  Zagrebački stožer Civilne zaštite izvijestio je u ponedjeljak o 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a među njima je i deset osoba čija je zaraza povezana s korištenjem godišnjeg odmora na obali.


U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstva zabilježeno je 17 novih slučajeva, 54 osobe stavljeno je u mjeru samoizolacije. Petero novozaraženih je kontakt prethodno potvrđenih slučajeva zaraze, kod njih dvoje ne zna se epidemiološka situacija, a desetero je povezano s godišnjim odmorima na obali – u Makarskoj, Vodicama i na Pagu, izvijestila je zamjenica ravnatelja zavoda Sandra Šikić.


Istaknula je da je broj takvih oboljelih na godišnjim odmorima povezano s boravkom u noćnim klubovima.


Ukupan broj oboljelih do 9. kolovoza u Zagrebu je 1086, a ukupno su na području grada 23 osobe preminule od zaraze koronavirusom.


NOVO! 12:09 U laboratoriju osječkog KBC-a obrađeno je 70 uzoraka, od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus, a svo troje su iz Osijeka, izvijestili su u ponedjeljak iz Županijskog stožera Civilne zaštite i dodali kako je u kolovozu većina oboljelih mlađe dobi.


“Analizirajući podatke o bolesti COVID-19 na području županije uočava se kako su većina novooboljelih u kolovozu mlađe životne dobi koji su prve simptome gotovo u pravilu uočili nakon povratka s ljetovanja. Iako je uglavnom riječ o blagim respiratornim problemima, epidemiolozi upozoravaju da i na njih treba reagirati prije svega radi sprječavanja širenja oboljenja na druge, posebice one zdravstveno rizičnije osobe”, stoji u priopćenju.


NOVO! 10:31 – Na području Primorsko-goranske županije zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o kontaktima prethodno oboljele osobe. Trenutno je u PGŽ 15 aktivnih slučajeva i 149 izliječenih.


U KBC-u su smještene 2 osobe, dok je 13 osoba u izolaciji u vlastitom domu/na kućnom liječenju.


NOVO! 10:30 – Pet novooboljelih od koronavirusa potvrdio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije. 
U posljednja četiri dana u toj je županiji 16 osoba zaraženo koronavirusom, a aktivno je 23 slučaja.


U susjednoj Požeško-slavonskoj županiji nema novooboljelih, trenutno su tri osobe pozitivne na koronavirus, a 29 osoba je u samoizolaciji.


NOVO! 10:11 – Tri su novooboljele osobe na području Splitsko-dalmatinske županije, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Novooboljele osobe su iz Splita, Kaštela i Otoka.


NOVO! 10:02 – U Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o starijoj ženi koja je testirana preventivno prilikom prijema na kirurški odjel Opće bolnice Varaždin.


OVO! 9:41 – Na prostoru Zadarske županije jedna je novooboljela osoba zaražena koronavirusom. Radi se o starijoj ženi s područja općine Vir, obiteljskom kontaktu ranije oboljele osobe.


NOVO! 9:40N1 doznaje kako je od jučer u 12:15 sati do jutros u 7:45 u Hrvatskoj novozaražena 31 osoba. Od toga ih je 17 u Zagrebu.


NOVO! 9:32 – Novozaraženih nema niti u Sisačko-moslavačkoj županiji.


NOVO! 9:29 –U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata jedna je osoba iz Vinkovaca novopozitivna na koronavirus, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite.


Od početka epidemije u toj županiji je oboljelo ukupno 508 osoba, od kojih je 329 osoba izliječeno, a pet osoba je preminulo. Trenutačno je hospitaliziranih 25 osoba, dok su u samoizolaciji 283 osobe. U protekla 24 sata testirano je devet osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6254 osoba, navodi se iz Stožera.


NOVO! 9:01 – Istarska županija također ne bilježi nove slučajeve. Testirana je 51 osoba, a četiri su još izliječene. Trenutno je 24 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba, a u samoizolaciji se nalaze 102 osobe.


NOVO! 8:47 – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novozaraženih i to već peti dan zaredom. U toj je županiji trenutno pet oboljelih osoba, a još ih je 26 u samoizolaciji.