Stabilna situacija

Koronavirus, novi podaci: U 24 sata 24 nova slučaja u Hrvatskoj, sedam pacijenata na respiratoru

P. N.

Foto Davor Puklavec PIXSELL

Foto Davor Puklavec PIXSELL

U protekla 24 sata testirano je 1.133 osobaU protekla 24 sata zabilježena su 24 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 647.


117 osoba je na bolničkom liječenju, sa sedam pacijenata na respiratoru.


U protekla 24 sata testirano je 1.133 osoba.

NOVO! 15:45 Koronavirusom je zaražena starija žena iz Korčule i epidemiološka obrada joj je u tijeku, a ukupno je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji 13 aktivnih slučajeva zaraze, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.


Nakon što je jučer zaraza utvrđena djelatnici Doma za starije i teško bolesne osobe “Majka Marija Petković” iz Blata na Korčuli, a koja je testirana prije povratka na posao s godišnjeg odmora, testirani su i djelatnici te štićenici, a svih 64 rezultata pokazali su se negativnima.


Nijedan zaraženi koronavirusom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ne liječi se u dubrovačkoj bolnici, a u samoizolaciji se nalaze 184 osobe.


Od početka pandemije analizirano je ukupno 6430 uzoraka.


NOVO! 13:31  U protekla 24 sata u Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježena je jedna osoba oboljela od koronavirusa, izvjestili su u utorak iz županijskog Stožera civilne zaštite dodajući kako je riječ o osobi iz Vukovara.


Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna je nova oboljela osoba od koronavirusa, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite u utorak.


NOVO! 11:31 U Zagrebu su tijekom jučerašnjeg dana zabilježena tri nova slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 182, a 386 osoba je u samoizolaciji, izvijestio je u utorak zagrebački Stožer civilne zaštite.


“Jučer su u Gradu Zagrebu registrirane tri pozitivne osobe na bolest covid-19. Na razini primarne zdravstvene zaštite u covid ordinacijama obrađene su 134 osobe, 55 osoba je upućeno na testiranje, a za pet pacijenata je određena samoizolacija”, izvijestila je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Željka Josipović-Jelić na konferenciji za medije.


NOVO! 11:24  Smanjuje se broj novozaraženih osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u utorak ih je troje, a tri osobe iz vrličkog Centra za rehabilitaciju koje su ponovo testirane su negativne su na Covid -19, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.


​Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo od ukupno 350 obrađenih testova danas su tri novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju, jedna osoba iz Sinja i dvije iz Vrgorca.


NOVO! 10:55 Na području Primorsko-goranske županije niti danas nema evidentiranih novooboljelih slučajeva, dok su dvije osobe izliječene, javljaju iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.


U županiji je 6 aktivnih slučajeva i 145 izliječenih. U KBC-u su i dalje smještene 2 osobe, dok su 4 osobe u izolaciji u vlastitom domu/na kućnom liječenju.


Ukupno do sada evidentirano je 153 COVID-19 slučajeva.


NOVO! 10:30 – Jedan novi slučaj ima i Vukovarsko – srijemska županija.


NOVO! 10:12 – U Brodsko – posavskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj, radi se o bliskom kontaktu prije zaražene osobe.


NOVO! 10:11Virovitičko – podravska i Primorsko – goranska županija imaju dobre vijesti – danas nema novih slučajeva.


NOVO! 9:49Osječko – baranjska županija ima pet novih slučajeva. Tri su iz Osijeka, a po jedna iz Đakova i Našica. Testirano je ukupno 167 ljudi.
NOVO! 9:44 – U Zadarskoj županiji su dvije novooboljele osobe – jedan turist iz Poljske i muškarac iz Obrovca.
NOVO! 9:32 – U Istarskoj županiji je ispitano 203 briseva, a dvije su osobe pozitivne. Već su otprije u samoizolaciji.