TVRDI DA NIJE KRIVA

Josipa Rimac knjigu nastavlja pisati kod kuće: Sutra izlazi iz zatvora u Remetincu

P. N.

Josipa Rimac / Foto Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Josipa Rimac / Foto Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Lidija Horvat koja je zastupa rekla je da je istina da Josipa Rimac u zatvoru piše knjigu. Za tematiku je kazala da je to "nešto što ona najbolje može objasniti"

Lidija Horvat, koja zastupa Josipu Rimac, trenutno u istražnom zatvoru u Remetincu, rekla je da bi njena klijentica trebala sutra na slobodu.
Odvjetnica je kazala da nije stigao prijedlog USKOK-a niti za produljenje istražnog zatvora niti za proširenje istrage. Rekla je da je sutra na Županijskom sudu u Zagrebu na rasporedu svjedočenje dva “koluzijska svjedoka”, javlja N1.


U koliko sati Horvat očekuje da će Rimac izaći iz Remetinca?


“Neka praksa je da je to kraj dana, iako je ona uhićena u 10.25. Ali, praksa suda je da se to tretira kao kraj dana”, odgovorila je.
Rekla je da je istina da Josipa Rimac u zatvoru piše knjigu. Za tematiku je kazala da je to “nešto što ona najbolje može objasniti”.


O Rimac se pisalo da je u jednom trenutku psihički jako klonula, ali sada je, kaže odvjetnica, bitno bolje:


“Ovo joj je dalo optimizam, neku snagu. Njeno psihičko stanje je sada bolje.”


Na kraju je postavljeno pitanje hoće li Rimac ostati pri svome pred sudom da se izjašnjava da “nije kriva”:


“Ona ne može priznati nešto što nije počinila.”


Osim Rimac u Remetincu su zbog utjecaja na svjedoke u istom slučaju ranije bili i HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić, tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede Ružica Njavro, šibenski poduzetnik Ante Sladić i kninski gradski vijećnik Marinko Tokmačija koji su pušteni da se brane sa slobode.