Željko Kolar

Još jedan kandidat za predsjednika? I ovaj SDP-ovac razmišlja o kandidaturi

Tihana Tomičić

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek

To nije lagan posao. Tko god misli da postoji mesija kojega će izabrati za predsjednika i sve će biti bolje, neće, rekao je KolarKrapinsko-zagorski župan Željko Kolar mogao bi biti novi kandidat za predsjednika SDP-a – jučer je za N1 izjavio da i on razmišlja o kandidaturi za predsjednika SDP-a. Iako bi to bilo veliko iznenađenje, s obzirom da je blizak predsjedniku županijskog SDP-a Siniši Hajdašu Dončiću koji, pak, podržava kandidaturu Peđe Grbina, činjenica je da se u njegovom krugu već neko vrijeme o tome govori, a sada je i javno potvrdio da razmišlja o toj opciji.


Nakon Peđe Grbina, koji sigurno neće odustati od kandidature za novog šefa stranke, te nakon omišaljske načelnice Mirele Ahmetović koja također kaže da o tome razmišlja, Kolar je treća osoba koja je o tome progovorila javno.


Tu su još kao potencijalni kandidati i Zvonimir Mršić iz Koprivnice, također i Mišel Jakšić, dok je Mišo Krstičević iz Ploča izjavio da se zasad ne vidi u toj ulozi.
Nakon povlačenja Davora Bernardića, SDP je u procesu unutarstranačkih izbora koji će se održati 26. rujna, a formalni kandidacijski postupak počinje tek 17. kolovoza, te se dotad, može se reći, puštaju ovakvi “probni baloni” da se vidi reakcija javnosti i članstva na njih.


– SDP je velika stranka. Ima niz sjajnih gradonačelnika, gradonačelnica i načelnica, načelnika. Prije svega trebamo sami sebi priznati da smo si sami krivi da je došlo do tog poraza. Moramo krenuti u nov početak, prije svega obnoviti organizaciju.


To nije lagan posao. Tko god misli da postoji mesija kojega će izabrati za predsjednika i sve će biti bolje, neće”, rekao je Kolar.


– Pozivam sve svoje stranačke kolegice i kolege da ne napuštaju SDP, rekao je, te dodao “da u jednoj trećini njegova stranka uopće ne funkcionira, u drugoj funkcionira, ali loše, a u trećoj su sukobi”.