Stabilna situacija

Istra već dva tjedna bilježi dobre rezultate u borbi protiv korone. Kozlevac objasnio u čemu je stvar

Hina

Dino Kozlevac / Foto Srecko Niketic/PIXSELL

Dino Kozlevac / Foto Srecko Niketic/PIXSELL

To je zasigurno rezultat pravodobnih mjera istarskog Stožera civilne zaštite, ali i discipline i odgovornog ponašanja građana Istre te podrške županije, gradova i općine, istaknuo je Kozlevac.  Gotovo već dva tjedna Istra dnevno ne bilježi više od dva slučaja zaraze koronavirusom, što je rezultat pravodobnih mjera i odgovornog ponašanja građana,  ocijenio je u četvrtak u izjavi za Hinu načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.


To je zasigurno rezultat pravodobnih mjera istarskog Stožera civilne zaštite, ali i discipline i odgovornog ponašanja građana Istre te podrške županije, gradova i općine, istaknuo je Kozlevac.


Naime, u Istarskoj županiji trenutno je svega devet aktivnih covid-19 pozitivnih osoba, od kojih je samo jedna hospitalizirana u pulskoj Općoj bolnici, dok se u mjerama samoizolacije nalazi 71 osoba.
Da je situacija na istarskom poluotoku pod kontrolom i stabilna, potvrdio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac i očekuje da će se nastaviti trend dobrih rezultata. Stožer će, dodoa je, ovisno o tome razmotriti moguće otpuštanje nekih mjera.


“To je stil i način rada istarskog Stožera svih ovih sedam mjeseci. Pomno pratimo i analiziramo situaciju zajedno s našim epidemiolozima i donosimo mjere neovisno o tome jesu li one mjere kojima nešto zaoštravamo, ograničavamo ili popuštamo”, rekao je Kozlevac.


Pozvao je građane da i dalje budu odgovorni, jer je to ključ uspjeha u borbi protiv ove epidemije.


“”Kad govorim da je situacija povoljna, to znači da nemamo novih žarišta, da ovo sve što imamo u samoizolaciji su ljudi iz postojećih izvora. Ono što bih htio reći je da građani kao što su i do sada bili odgovorni, da nastave tako biti i dalje, da budemo što manje mobilni, da se ne krećemo pretjerano u druge krajeve i obrnuto i da sva druženja razne evente skratimo na najmanju moguću mjeru te da to bude u krugu obitelji. To je ključ dobre situacije” – zaključio je načelnik Kozlevac.