'Peru ruke'

HAK opozvao Škaru i Klemma: Jedan optužen za silovanje, drugi dobio godinu dana zatvora

Hina

Foto Facebook, NL

Foto Facebook, NLZAGREB Hrvatski autoklub (HAK) opozvao je člana Skupštine i Upravnog odbora Damira Škaru koji je uhićen zbog sumnje na silovanje i spolno uznemiravanje zaposlenika te je opozvan i Josip Klemm koji je pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora.


“Na izvanrednoj sjednici Skupštine HAK-a jednoglasno je donesena odluka o opozivu člana Upravnog odbora Hrvatskog autokluba i člana Skupštine Damira Škare”, stoji u priopćenju HAK-a.


Nekadašnji saborski zastupnik HDZ-a, Damir Škaro osumnjičen je za silovanje i spolno uznemiravanje zaposlenice HAK-a. Njemu je u četvrtak velikogorički Županijski sud produljio istražni zatvor za mjesec dana zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.
Na sjednici je opozvan i član Skupštine Josip Klemm, zbog potvrđene pravomoćne presude na Vrhovnom sudu Republike Hrvatske koji je odluku donio u srpnju.


Klemm je 2017. godine proglašen krivim i osuđen na godinu dana zatvora jer je svoju tvrtku fiktivnim ugovorima s drugim poduzećima oštetio za gotovo tri milijuna kuna. Klemmova pravomoćna presuda protivi se Statutu HAK-a te je stoga i opozvan.