Strašno

“Đokoviću umri”: Nova sramota u Splitu, pogledajte kakav je grafit osvanuo u ovom gradu

Portal Novi list

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

"Đokoviću umri! Da umreš od nje to nam je želja, pozdrav iz Splita, dabog da krepa", stoji na grafitu na pročelju između Livanjske i Sinjske ulice u centru grada.Na teniskom turniru Adria Tour u Zadru izbilo je novo žarište epidemije koronavirusa nakon što je bugarski tenisač Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na koronavirus. On je, čini se, u Hrvatsku već došao zaražen, a u Zadru je zarazio više tenisača, uključujući Bornu Ćorića i Novaka Đokovića.


Zaraza se proširila i na one koji su bili u bliskom kontaktu s tenisačima.


“Sve što smo uradili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera s idejom da pomognemo tenisačima iz regiije, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode i na taj način lakše prebrode ovaj težak period.
U isto vrijeme, htjeli smo poslati poruke solidarnosti i poštovanja, fair playa. Cilj je bio i pomoći dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija. Drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi.


Organizirali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio vjerujući da su se stekli uvjeti za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave liječnika i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati.


Nadam se da se neće komplicirati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji idućih 14 dana te ponoviti test za 5 dana, objavio je Novak Đoković nakon što je saznao da je pozitivan na koronavirus.


No, isprika slavnog tenisača očito ne znači ništa pojedincima u Splitu, gdje je jutros osvanuo grafit ogavnog sadržaja.


“Đokoviću umri! Da umreš od nje to nam je želja, pozdrav iz Splita, dabog da krepa”, stoji na grafitu na pročelju između Livanjske i Sinjske ulice u centru grada.