Vremenska prognoza

Do kraja tjedna trebalo bi biti suho i sunčano, pljuskovi mogući samo sutra. Za vikend – vruće

P. N.

Vrlo toplo bit će u kontinentalnim područjima sljedećih dana, u dane vikenda moguće i vrućeSrijeda će uz to biti uglavnom suha i sunčana, a tim putem slijedit će i preostali dani u ovom tjednu. Uza sve višu temperaturu u dane vikenda. Na vrijeme u našem dijelu Europe djelovat će ogranak anticiklone u sklopu koje će nam pritjecati suh, a u sjeverne kopnene predjele po visini malo manje topao zrak nego danas.


No srijeda će u istočnim krajevima Hrvatske biti podjednako topla kao utorak – najviša će temperatura biti između 25 i 28 stupnjeva. Još će pritom ponegdje biti umjerenog sjeverozapadnog i sjevernog vjetra. A prevladavat će uz to sunčano, povremeno uz malu i umjerenu naoblaku. Većinom će sunčano biti i u zapadnijim područjima gdje sredinom dana i u rano poslijepodne treba računati na prolazno više oblaka. Mjestimice će još puhati slab i umjeren sjeverac, piše Krunoslav Mikec za HRT u svojoj vremenskoj prognozi.


Jutro svježije nego danas s temperaturom od 12 do 15, a danju se očekuju vrijednosti između 25 i 27 stupnjeva. Najviša temperatura od 26 do 28 bit će i na sjevernom Jadranu, dok će u gorju biti malo niža.
Bit će pretežno sunčano uz prolazno povećanu naoblaku u unutrašnjosti Istre te u dijelu Gorskog kotara sredinom dana i poslijepodne. Puhat će sjeverac i sjeveroistočnjak, slab i umjeren, a na moru nakon prijepodnevne bure, mjestimice podno Velebita na udare jake, moguće i olujne, bit će jugozapadnjaka i zapadnjaka.


Obilje sunčanog vremena očekuje se u Dalmaciji gdje će također sredinom dana i poslijepodne puhati jugozapadni i zapadni, na otvorenome i sjeverozapadni vjetar, a u noći i prijepodne još će biti bure, na udare mjestimice moguće jake. Temperatura tijekom dana uglavnom od 27 do 30 stupnjeva koliko se predviđa i na krajnjem jugu Hrvatske. I ovdje će dan proteći gotovo bez oblaka, uz slabu i umjerenu buru u noći i ujutro te jugozapadni i zapadni, na otvorenome moru sjeverozapadni vjetar. More pritom malo do umjereno valovito.


Vrlo toplo bit će u kontinentalnim područjima sljedećih dana, u dane vikenda moguće i vruće. Bit će uz to većinom sunčano, no u četvrtak i u petak mjestimice može biti kiše i grmljavine, poglavito u zapadnim kopnenim područjima te u unutrašnjosti Istre. Na većem dijelu Jadrana idući dani bit će sunčani uz porast temperature pa će od subote vjerojatno biti vruće. Puhat će slaba do umjerena bura u jutarnjim satima te jugozapadni i zapadni, na otvorenome sjeverozapadni vjetar sredinom dana i poslijepodne, piše HRT.