Ministrica obrazovanja

Divjak zgrožena izjavama Škore i Raspudića o pobačaju: “Radi se o sadističkom ponižavanju žena”

Hina

Blaženka Divjak, Foto: Darko JELINEK

Blaženka Divjak, Foto: Darko JELINEK

Ironično je kazala da je možda sljedeći potez da će žene moći glasati, ali uz konzultacije s "muškim članovima obitelji".Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak poručila je u četvrtak kako je zgrožena izjavama Miroslava Škore i Nine Raspudića, vezano za njihova stajališta o pobačaju, dodavši kako su njihove izjave sadističko ponižavanje žena i njihovih prava.


“Zgrožena sam nedavnim raspravama i izjavama gospodina Škore i gospodina Raspudića. Treba biti potpuno jasan – radi se o sadističkom ponižavanju žena, kao i njihovih prava te nedopustivom iskorištavanju bolnih osobnih trauma u političke svrhe”, napisala je Divjak na svojem facebook profilu.


Otkud im obraz


Ironično je kazala da je možda sljedeći potez da će žene moći glasati, ali uz konzultacije s “muškim članovima obitelji”.
Ministrica se u obraćanju osvrnula na izjavu čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škore, koji je na sučeljavanju s Gordanom Jandrokovićem za Večernji list izjavio da “ako žena zatrudni nakon silovanja, onda se mora dogovoriti s obitelji što će učiniti”.


“Otkud im obraz da, kao muškaraci, uopće zamišljaju nametati ženama kako bi se trebale osjećati ili kako bi trebale razmišljati ili čije bi mišljenje trebale tražiti u bilo kojoj situaciji vezanoj za njihov život”, poručila je Divjak.


To nisu poruke za mlade


Smatra kako njihove riječi nisu poruke koje bi mladi trebali slušati u 2020. godini.


“Hrvatska kakvu ja vidim je otvorena, suosjećajna i tolerantna Hrvatska, a ne Hrvatska u kojoj se propituje mogu li žene racionalno rasuđivati”, napisala je ministrica.