Pametno, Fokus i SSIP

Dalija Orešković: “HDZ neka ni ne kuca na naša vrata”

Portal Novi list

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek

"Fokus će biti reforme, smanjenje poreza, stvaranje uvjeta za poštenu tržišnu utakmicu. Što u takvom programu može tražiti ili ponuditi HDZ?", rekla je OreškovićU stožeru koalicije Pametno, Fokus i Stranke s imenom i prezimenom sa zadovoljstvom komentiraju rezultate izlaznih anketa koje im daju tri mandata u Saboru.


Dalija Orešković nema dileme kad su ju za Novu TV upitali bi li pristala na koaliciju s HDZ-om.


“Mislim da na naša vrata ne trebaju ni kucati”, rekla je Dalija Orešković.
A zašto?


“Zna se”, bila je jasna Dalija.


Uvjerena je da će njihova koalicija biti još jača i da će broj birača rasti, jer će predstaviti sadržaj svog programa.


“Fokus će biti reforme, smanjenje poreza, stvaranje uvjeta za poštenu tržišnu utakmicu. Što u takvom programu može tražiti ili ponuditi HDZ?”, rekla je.


Komentirajući rezultate ovih izbora kaže da je HDZ dobro profitirao na koronakrizi, ali i da se jasno pokazuje debakl SDP-a te rezigniranost birača da uopće izađu na birališta. Uvjerena je, doduše, kako njihova koalicija ima vrlo kvalitetne ljude i kako su upravo oni ti koje Hrvatska treba.


Marijana Puljak je za N1 rekla kako se 2016. po izlaznim anketama Pametnom davalo mjesto u saboru, ali kako je tada to bilo granično.


“Ovi rezultati nas raduju, ali čekamo one službene”, rekla je Puljak.


Dodaje kako su svoju koaliciju objavili pred same izbore, ali kako im je drago da su građani i birači prepoznali poruke i to da Hrvatsku treba zaokrenuti u smjeru moderne zemlje.


“Budućnost Hrvatske je u centru”, rekla je.


Analizira kako za sada ispada da svaka od tri stranke u koaliciji ostvaruje mandat tamo gdje su najjači.