Ministarstvo turizma

Brnjac: Veliku ulogu u ostvarenim rezultatima i pozicioniranju Hrvatske kao sigurne destinacije ima HGSS

Alenka Juričić Bukarica

Nikolina Brnjac / Foto Davor Kovačević

Nikolina Brnjac / Foto Davor Kovačević

Sigurnost je danas jedan od ključnih faktora kod odabira destinacije za odmor. Veliku ulogu u ostvarenim rezultatima i pozicioniranju Hrvatske kao sigurne destinacije ima Hrvatska gorska služba spašavanja, koja uz redovne aktivnosti svake godine odradi veliki broj akcija spašavanja, posebice tijekom ljetnih mjeseci, istaknula je Brnjac

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac se sastala danas s predstavnicima Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) s kojima je razgovarala o aktivnostima koje se provode s ciljem održavanja sigurnosti između ostalog i brojnih turista koji borave u Hrvatskoj, javili su iz resornog Ministarstva koje je 2003. godine s HGSS-om potpisalo Sporazum o dugoročnoj suradnji i provedbi programa unapređenja sigurnosti turista građana, te aktivnosti zaštite i spašavanja na nepristupačnim prostorima izvan gradova i javnih prometnica.


Slijedom toga se 2011. prvi puta između Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske gorske službe spašavanja sklopio Ugovor o izravnoj dodjeli o sufinanciranju aktivnosti Programa unapređenja sigurnosti i zaštite i spašavanja turista na prostorima izvan gradova i javnih prometnica.


Osim toga, Ministarstvo od 2015. godine na godišnjoj osnovi sklapa i Ugovor o izravnoj dodjeli o sufinanciranju aktivnosti na projektima razvoja aktivnog turizma za ESI fondove. Hrvatska gorska služba spašavanja kontinuirano osim svojih redovnih aktivnosti provodi i aktivnosti usmjerene na jačanje pustolovnog turizma u Hrvatskoj.


– Sigurnost je danas jedan od ključnih faktora kod odabira destinacije za odmor. Veliku ulogu u ostvarenim rezultatima i pozicioniranju Hrvatske kao sigurne destinacije ima Hrvatska gorska služba spašavanja, koja uz redovne aktivnosti svake godine odradi veliki broj akcija spašavanja, posebice tijekom ljetnih mjeseci, istaknula je Brnjac u priopćenju.