Zagrebački gradonačelnik

Bandić o poplavi u Zagrebu: “Da nije ovaj čovjek poginuo, to bi zaboravili za 24 sata”

Portal Novi list

Foto Slavko Midzor/Pixsell

Foto Slavko Midzor/Pixsell

Bandićeva je poruka da u Zagrebu nema velike štete, jer su najvećim dijelom poplavili podrumiGradonačelnik Zagreba Milan Bandić jutros je obišao podvožnjak u Miramarskoj ulici, koji je sinoć uslijed jakog nevremena bio u potpunosti poplavljen i zatvoren za promet. Ocijenio je da su stvari pod kontrolom.


“Sanacija će potrajati narednih tjedan dana. Na Zagreb se u šest sati sručilo 90 do 100 litara kiše po četvornom metru i infrastruktura to nije mogla izdržati. Hitne službe su odradile više od 500 intervencija”, rekao je Bandić.


On drži da se na održavanju podvožnjaka radi dovoljno, ali da treba redovitije čistiti slivnike i odvodne kanale. No, da je i idealno, ocijenio je, infrastruktura ne može progutati toliku količinu vode.
“Da nije ovaj čovjek poginuo, to bi zaboravili za 23 sata”, rekao je Bandić.


Podsjetimo, tijekom intevencije sinoć je stradao vatrogasac Davor Kovačić iz DVD Kustošija. Pozlilo mu je dok je pomagao pri ispumpavanju vode iz jednog poplavljenog stana.


Bandićeva je poruka da u Zagrebu nema velike štete, jer su najvećim dijelom poplavili podrumi.


“Grad Zagreb će izaći u susret i pomoći ljudima da to saniraju. Šteta je minimalna, a službe su jučer imale više od 200 intervencija ispumpavanja vode iz podruma. Jedino život ovog mladog čovjeka s 53 godine, koji je na intervenciji preminuo…”, rekao je Bandić.