Javila se akterica

Snimka razgovora Beroša i Dijane Zadravec je autentična: ‘Tužit ću ga, snimao me bez pristanka’

P. N.

Foto arhiva NL / Sanjin Strukić PIXSELL

Foto arhiva NL / Sanjin Strukić PIXSELL

Čitavo vrijeme sam sustavno omalovažavana zbog mog ukazivanja na koruptivne radnje u sustavu. Beroš se služio tajnim snimanjem bez moje privole, i to je protuzakonito. Ja ću ga tužiti zbog togaAudio snimka žučnog razgovora zamjenice ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Dijane Zadravec i ministra zdravstva Vilija Beroša, koja sinoć anonimno objavljena na Youtubeu, po svemu je sudeći autentična. Tijekom petominutne rasprave glavna je tema izbor ravnatelja bolnice Sestre milosrdnice i teza kako se radi o namještenom i koruptivnom natječaju.


Potvrdila je to upravo za N1 sama Zadravec, navodeći kako se radi o “skandaloznom snimanju ministra Beroša tajnom, bez njenog znanja”. Kaže i da je razgovor vođen krajem svibnja i da je Beroš nije upozorio da razgovor sluša grupa ljudi. Tvrdi kako na kraju snimke čuje i glas Tomislava Dulibića, predsjednika Upravnog vijeća bolnice, kako govori: “Pošalji mi to.”


“Razvidno je da se služe različitim nelegitimnim sredstvima, kao što su nelegitimni natječaji. Očito je interesnim grupama u interesu da ljudi koji su na pozicijama i koji su počeli koruptivne procese to i nastave, rekla je Zadravec za N1, dodavši da je natječaj za izbor ravnatelja bolnice nelegitiman po nekoliko točaka, koje je ranije već nabrojala.
Dijana Zadravec je i sama članica HDZ-a.


“Ja sam se kandidirala na natječaj za ravnateljicu, a jedna točka mog programa bila je i borba protiv korupcije. Taj sam element otkrila krajem prošle godine, kad sam otkrila Miju Primorac da namješta natječaj za moj projekt. Na to sam javno ukazala i od tada slijedi progon mene, pokušaj ucjena, a na zahtjev v.d. ravnatelja Marija Zovaka je u Jutarnjem listu objavljeno nekoliko desetaka tekstova u kojima se pokušava mene difamirati, omalovažiti i ucijeniti”, rekla je Zadravec i dodaje da je vidjela da natječaj po nekoliko točaka nije ispravan.


Upitana prijeti li ministru Berošu, kako on tvrdi u objavljenoj snimci, Zadravec je rekla da ne prijeti.


“Ja sam pisala o koruptivnim radnjama na više instanci, i prema institucijama i prema Berošu, na koje se još instance u ovoj državi trebam obratiti da bi počela funkcionirati pravna država? Čitavo vrijeme sam sustavno omalovažavana zbog mog ukazivanja na koruptivne radnje u sustavu. Beroš se služio tajnim snimanjem bez moje privole, i to je protuzakonito. Ja ću ga tužiti zbog toga”, rekla je Zadravec za N1.


Danas se očekuje i očitovanje ministra Beroša.